Εγκαινιάστηκε το ΚΑΠΗ Τερψιθέας Σταυρούπολης, ένα έργο αγάπης για την τρίτη ηλικία


Εγκαινιάστηκε την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2022, το ΚΑΠΗ Τερψιθέας της ΔΕ Σταυρούπολης, ένα έργο αγάπης, μια ευαίσθητη κοινωνική δομή που προστίθεται στο ευρύτατο δίκτυο προστασίας που αναπτύσσει ο Δήμος Παύλου Μελά, η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, για τις ευαίσθητες ομάδες και για όλους εκείνους που έχουν πληγεί, περισσότερο, από την πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση.  

 

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Προνοιακών Θεμάτων  Χαρά Αμανατίδου, καλωσόρισαν τους επίσημους προσκεκλημένους και τους πολίτες τρίτης ηλικίας, αυτούς που αποτελούν πηγή γνώσης και εμπειριών, που διδάχθηκαν πολλά από το σχολείο της ζωής, πρόσφεραν, και ο Δήμος στέκεται με αγάπη δίπλα τους, προσπαθώντας να διασφαλίσει για τα άτομα αυτά, καλές συνθήκες, ηθική συμπαράσταση και ουσιαστική υποστήριξη.

 


Το νέο ΚΑΠΗ, είναι ένας λειτουργικός, άνετος και φιλόξενος χώρος, εύκολα προσβάσιμος, στην καρδιά της Σταυρούπολης, που εδρεύει στον αριθμό 9 της οδού Αρμενοπούλου, ενός πεζόδρομου που βρίσκεται πολύ κοντά στη Μονή Λαζαριστών και συνδέει δύο γνωστούς δημόσιους χώρους της Σταυρούπολης, την Πλατεία Τερψιθέας (Πάρκο Ρόδων) και την Πλατεία Εδέσσης, πίσω από το κόκκινο καπνομάγαζο. Να σημειωθεί ότι τα καταστήματα ΜΑΡΜΑΡΙΔΗΣ ΕΠΙΠΛΑ, στο πλαίσιο της εταιρικής ευθύνης, προσέφεραν εξοπλισμό επίπλων για το νέο ΚΑΠΗ του Δήμου Παύλου Μελά, μια ευγενική προσφορά – στήριξη στην τρίτη ηλικία και το κοινωνικό έργο της τοπικής αυτοδιοίκησης, που θα καλύψει τις οργανωτικές ανάγκες του ΚΑΠΗ Τερψιθέας για τους εργαζόμενους και τα μέλη της δομής.

 

Την Ακολουθία του Αγιασμού των εγκαινίων τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, ο οποίος εξήρε τη δημιουργία του νέου χώρου φροντίδας και αναψυχής για ηλικιωμένους, τονίζοντας ότι η κοινωνική πολιτική οφείλει να χτίζει τείχος αλληλεγγύης για τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας, που χρήζουν μεγαλύτερης ανάγκης προστασίας, οικογενειακής ζεστασιάς και θαλπωρής.

 

Στην τελετή παραβρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό, o βουλευτής Α΄ περιφέρειας Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Κούβελας, ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γεώργιος Σταμάτης και η Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μελίνα - Μαρία Δερμεντζοπούλου.

 

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης ευχήθηκε ολόψυχα υγεία και δύναμη σε όλους και στο χαιρετισμό του τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Σήμερα γίνεται πράξη μια ακόμη δέσμευση της Διοίκησής μας, ένας σχεδιασμός που υλοποιείται, παρά τα πολύ σοβαρά εμπόδια που χρειάστηκε να υπερπηδήσουμε για να θέσουμε σε λειτουργία το νέο Κέντρο Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων στη Σταυρούπολη. Το ΚΑΠΗ Τερψιθέας, στεγάζεται σε έναν όμορφο λειτουργικό χώρο και είναι βέβαιο ότι θα συμβάλει στην καλύτερη καθημερινότητα των ηλικιωμένων μας, τώρα με την κάλυψη της ιατροφαρμακευτικής πρωτοβάθμιας φροντίδας και στη συνέχεια, όταν το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες και οι αρμόδιες αρχές της Πολιτείας, με την ανάπτυξη δραστηριοτήτων και προγραμμάτων των δομών ΚΑΠΗ, που καλύπτουν πολλούς τομείς της καθημερινότητας της τρίτης ηλικίας και δημιουργούν ένα υποστηρικτικό περιβάλλον για την ευημερία των ηλικιωμένων. Αυτή η δομή, είναι δημιούργημα της Διοίκησης, της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής Χαράς Αμανατίδου και των κοινωνικών υπηρεσιών που με άοκνη προσπάθεια έφεραν σε πέρας την αποστολή τους. Τους συγχαίρω και τους ευχαριστώ  θερμά».

Απευθυνόμενος στους ηλικιωμένους συμπολίτες ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Θέλω να εκφράσω τον αμέριστο σεβασμό, το ενδιαφέρον και την αγάπη μου, στους ηλικιωμένους μας, οι οποίοι αποτελούν ενεργά, δημιουργικά, μέλη της πόλης μας. Θα συνεχίσουμε ως Δημοτική Αρχή να στεκόμαστε δίπλα τους για να νιώθουν και να είναι, ανεξάρτητοι και χρήσιμοι».

 

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Προνοιακών Θεμάτων  Χαρά Αμανατίδου, ευχαρίστησε τα καταστήματα ΜΑΡΜΑΡΙ∆ΗΣ ΕΠΙΠΛΑ και την οικογένεια Μαρμαρίδη που παραβρέθηκε στην τελετή των εγκαινίων με την κυρία Νίνα, τον Παναγιώτη και τη σύζυγό του Αναστασία.

Στον χαιρετισμό της, η Αντιδήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη λειτουργία της νέας κοινωνικής δομής που επιβεβαιώνει ότι οι κοινωνικές υπηρεσίες και η δημοτική αρχή  στέκονται αρωγοί και συμπαραστάτες, με μεγάλη ευαισθησία, στην τρίτη ηλικία.

Η κυρία Αμανατίδου υπενθύμισε το έργο των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου Παύλου Μελά, οι οποίες «δεν σταμάτησαν ούτε μέρα να στέκονται δίπλα στους ηλικιωμένους, ακόμα και στις πρωτόγνωρες για όλο τον πλανήτη, ημέρες της υγειονομικής κρίσης, της πανδημίας, που άλλαξαν τα δεδομένα και μας έκαναν να προσαρμοστούμε σε νέες συνθήκες».

Ανέφερε ενδεικτικά τα εξής: πρόγραμμα ‘’Βοήθεια στο σπίτι’’ για 480 ωφελούμενους, λειτουργία τηλεφωνικής γραμμής εξυπηρέτησης του πολίτη (για την άμεση εξυπηρέτηση των αναγκών εκείνων των πολιτών που δεν έχουν υποστηρικτικό περιβάλλον, δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν και δεν πρέπει να μετακινηθούν εκτός της οικίας τους), λειτουργία τηλεφωνικής γραμμής ψυχολογικής υποστήριξης, προγραμματισμένα ραντεβού πολιτών από την αρχή της πανδημίας μέχρι και σήμερα για υπηρεσίες που απαιτούν φυσική παρουσία του εξυπηρετούμενου (μεταξύ των οποίων επιδόματα, κοινωνική, ψυχολογική, ιατρεία ΚΑΠΗ, φυσικοθεραπευτήρια, προγραμματισμένες φυσικοθεραπείες κατ’ οίκον σε άτομα με κινητικά προβλήματα κ.α.), συμβολικές κινήσεις προς τα ενεργά μέλη των ΚΑΠΗ (για να νιώσουνε ότι η υπηρεσία είναι παρούσα και μεριμνά για αυτούς στην περίοδο της πανδημίας), αιμοδοσίες στους χώρους των ΚΑΠΗ, διοργάνωση rapid test στα ΚΑΠΗ και άλλες υπηρεσίες που αποτέλεσαν μια τεράστια αγκαλιά στους ηλικιωμένους για να ζούνε με αξιοπρέπεια.

 

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν πολλά μέλη των ΚΑΠΗ του Δήμου Παύλου Μελά, ο Αντιδήμαρχος περιβάλλοντος - πρασίνου - εθελοντισμού - καθαριότητας, Σάκης Λαζαρίδης, ο Αντιδήμαρχος παιδείας, Μιχάλης Χριστοδούλου, ο Αντιδήμαρχος οικονομικών Σαράντης Καρβουνίδης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Παντελής Νιγδέλης, ο Πρόεδρος της ΙΡΙΣ, Παναγιώτης Τριανταφυλλίδης, η Γραμματέας Δημοτικού Συμβουλίου Μαρία Σαββίδου, ο εντεταλμένος σε θέματα ΚΕΠ και αιτημάτων ΔΕ Πολίχνης, Στέφανος Βάρφης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Κώστας Πάντσης και Δημήτρης Αθάνατος, ο Γενικός Γραμματέας, Κίμων Σαραφίδης, από το Τοπικό Συμβούλιο Σταυρούπολης, ο Πρόεδρος Χαράλαμπος Σαραφίδης και η Καλλιόπη Βλάχου, ο Πρόεδρος της σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Ανέστης Λαζαρίδης και πολλοί επαγγελματίες της περιοχής Τερψιθέας.

 

Την τελετή επένδυσαν μουσικά οι καθηγητές των Ωδείων της ΙΡΙΣ Δήμου Παύλου Μελά, Μιχάλης Πιπέρκος (σαξόφωνο) και Βαγγέλης Τσοτρίδης (μπάσο), παρουσία του Διευθυντή του Ωδείου Σταυρούπολης, Φώτη Τερζή.Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!