Δ. Αυγέρη: Εκτός ΚΔΑΠ χιλιάδες παιδιά στο νομό Θεσσαλονίκης και όλη την χώρα.

 


«Η κυβέρνηση αφήνει 84.189 παιδιά εκτός ΚΔΑΠ. 15.781 εξ’ αυτών είναι από το νομό Θεσσαλονίκης. Όλα καλά κυρία Μιχαηλίδου;»

 

Ερώτηση 27 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,  με κοινή πρωτοβουλία των Δώρας Αυγέρη και Χρήστου Γιαννούλη,  για την αδικία σε βάρος χιλιάδων, οικονομικά αδύναμων, οικογενειών στη Θεσσαλονίκη και όλη την Ελλάδα.

  

Πιστή στο δόγμα «όπου φτωχός κι η μοίρα του» η κυβέρνηση Μητσοτάκη αφήνει αυτή τη φορά 84.189 παιδιά ηλικίας 5-12 εκτός Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) και οδηγεί χιλιάδες οικογένειες σε αδιέξοδο και απόγνωση.
 
Μετά από τις αδικαιολόγητες και απαράδεκτες καθυστερήσεις του καλοκαιριού, η τάχα επιτελική κυβέρνηση τελικά εδέησε να ανακοινώσει πριν από λίγες μέρες τα τελικά αποτελέσματα των δικαιούχων μαθητών. Από τις 254.185 αιτήσεις εγκρίθηκαν μόλις οι 169.978, δηλαδή ένα στα τρία παιδιά μένουν άδικα εκτός ΚΔΑΠ!
 
Οι φωνές διαμαρτυρίας από γονείς αλλά και ιδιοκτήτες κι εργαζομένους ΚΔΑΠ πληθαίνουν, καθώς δεν υπάρχει νομός που να μην έχει πληγεί από τους κυβερνητικούς χειρισμούς. Σε απόλυτους αριθμούς, η Θεσσαλονίκη καταγράφει αρνητική πρωτιά με 15.781 παιδιά να μένουν εκτός!
 
Το θέμα φέρνει στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων κατόπιν κοινής πρωτοβουλίας της Δώρας Αυγέρη, βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης και αναπληρώτριας Τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, και του Χρήστου Γιαννούλη, βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης και αναπληρωτή  Τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών.
 
Η κυβέρνηση έχει ήδη καταφύγει στις γνωστές επικοινωνιακές της τακτικές, προκειμένου να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη. Την ώρα που χιλιάδες παιδιά μένουν εκτός ΚΔΑΠ, το υπουργείο Εργασίας με εξεζητημένη γλώσσα διατείνεται ότι «δεν υπήρξε μείωση της προσπάθειας για κάλυψη των αναγκών σε σχέση με πέρυσι», δηλαδή με άλλα λόγια λέει ότι κράτησε τον ίδιο αριθμό δικαιούχων.
 
Η τελική δικαιολογία του Υπουργείου ότι για το κόψιμο των μαθητών από τα ΚΔΑΠ φταίει η «υπερβάλλουσα ζήτηση», δεν αρκεί. Κοινωνικό κράτος σημαίνει ακριβώς να καλύπτεται κάθε ζήτηση κι όχι να μοιράζονται οι φτωχότεροι και πιο αδύναμοι συμπολίτες μας ό,τι περισσεύει από όσα μοιράζει η κυβέρνηση στο καρτέλ των ημετέρων. Σε αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο η κοινωνία χρειάζεται έμπρακτη στήριξη.
Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός τι μέτρα προτίθεται να λάβει για την άμεση αποκατάσταση της κοινωνικής αδικίας που συντελείται σε βάρος χιλιάδων παιδιών και των οικογενειών τους, καθώς και τι μέτρα προτίθεται να λάβει για τη διόρθωση των λαθών που η ΕΕΤΑΑ έχει παραδεχθεί ότι έγιναν κατά την έγκριση-απόρριψη χιλιάδων αιτήσεων για χορήγηση κουπονιών.
 
Επιπλέον, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητούν να μάθουν για ποιον λόγο υπήρξε -συγκριτικά με τις προηγούμενες χρονιές- δραματική μείωση των αιτήσεων που έγιναν τελικά δεκτές, καθώς και πώς προτίθεται να αξιοποιηθούν τα αδιάθετα 60.000.000 ευρώ από τα κουπόνια για τους βρεφικούς σταθμούς και 22.500.000 από τα ΚΔΑΠΑμεΑ ώστε να καλυφθούν πλήρως και τα αιτήματα για τα ΚΔΑΠ.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!