Απολογισμός τριμήνου για τη Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης

 


Τον απολογισμό του έργου της για το τρίμηνο Ιουνίου-Ιουλίου-Αυγούστου 2022 ανακοίνωσε σήμερα, Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2022, η Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης.

Σε συνεργασία, κατά περίπτωση, με το τμήμα Ελεγκτών και Επιδοτών και με την ΕΛ.ΑΣ. με στόχο τον έλεγχο της νόμιμης λειτουργίας των Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (ΚΥΕ), διενεργήθηκαν συνολικά 500 τακτικοί και έκτακτοι έλεγχοι.

Κατά τους ανωτέρω ελέγχους, διαπιστώθηκαν 152 παραβάσεις σε 118 καταστήματα, ενώ εκτελέστηκαν 16 διοικητικές κυρώσεις, στο πλαίσιο των οποίων οργανώθηκαν, με τη συμμετοχή οχημάτων και εργατικού δυναμικού της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Μηχανικών Μέσων, 5 επιχειρήσεις απομάκρυνσης τραπεζοκαθισμάτων σε καταστήματα τα οποία καθ’ υποτροπή και κατ’ εξακολούθηση προέβησαν σε αυθαίρετη χρήση κοινοχρήστου χώρου. Παράλληλα, διενεργήθηκαν 19 αυτοψίες για επέκταση κοινοχρήστου χώρου.

Σχετικά με τον έλεγχο του Κ.Ο.Κ., στη διάρκεια των σταθερών καθημερινών ελέγχων βασικών οδών της πόλης, ανάλογα με το διαθέσιμο κατά περίπτωση προσωπικό, βεβαιώθηκαν συνολικά 32.231 τροχονομικές παραβάσεις. Επιπλέον, αφαιρέθηκαν 327 πινακίδες κυκλοφορίας για παραβάσεις που αφορούν σε αντικοινωνική στάθμευση (σε ράμπες ή αποκλειστικές και γενικές θέσεις που προορίζονται για Α.με.Α.) και λεωφορειολωρίδες.

Στο πλαίσιο του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης «THESi», διενεργήθηκαν 112.341 έλεγχοι-σαρώσεις στοιχείων κυκλοφορίας, τόσο στις θέσεις μονίμων κατοίκων όσο και στις θέσεις επισκεπτών.

Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, σε 550 κατ’ οίκον επισκέψεις πραγματοποιήθηκαν 969 θεωρήσεις γνησίου της υπογραφής για δημότες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και αδυνατούν να μετακινηθούν.

Ακόμη, εξετάστηκαν 1.444 ενστάσεις και διεκπεραιώθηκαν 704 τηλεφωνικές και 134 έγγραφες/ψηφιακές καταγγελίες.

Αναφορικά, με την εφαρμογή της αντικαπνιστικής νομοθεσίας, διενεργήθηκαν 440 έλεγχοι από κλιμάκια Δημοτικών Αστυνομικών, στο πλαίσιο των οποίων βεβαιώθηκαν 23 παραβάσεις.

Όσον αφορά τους ελέγχους για το παράνομο υπαίθριο εμπόριο, συγκροτήθηκαν, υπό την εποπτεία του Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.) και σε συνεργασία κατά περίπτωση με την ΕΛ.ΑΣ και την Διεύθυνση Καθαριότητας και Μηχανικών Μέσων, 46 κλιμάκια ελέγχου, διενεργώντας 459 σχετικούς ελέγχους. Κατά την διάρκεια των ανωτέρω ελέγχων, βεβαιώθηκαν 22 παραβάσεις ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκαν και 39 κατασχέσεις προϊόντων παραεμπορίου.

Στα πλαίσια της νομοθεσίας περί δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς, σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ και την Κτηνιατρική Υπηρεσία του Δήμου Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκαν 100 έλεγχοι στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου πόλης.

Τέλος, η Διεύθυνση Δημοτικής Αστυνομίας, συνέδραμε κατά τους θερινούς μήνες  σε δύο περιπτώσεις εξαφάνισης ανηλίκων, στο Χαμόγελο του Παιδιού, με ευτυχή κατάληξη και τις δύο φορές.    


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!