Ημερίδα "Γυναίκες που σημάδεψαν τη Θεσσαλονίκη" - Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 18.30 - Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης

 


Ημερίδα "Γυναίκες που σημάδεψαν τη Θεσσαλονίκη" 

         Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 18.30 - Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης


Το Κέντρο Ιστορίας του Δήμου Θεσσαλονίκης διοργανώνει ημερίδα αφιερωμένη σε τρεις εμβληματικές γυναίκες που σημάδεψαν με το έργο και τη δράση τους τη Θεσσαλονίκη. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022, ώρα 18.30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κέντρου Ιστορίας Θεσσαλονίκης (Μέγαρο Μπίλλη, Πλατεία Ιπποδρομίου).
Η ημερίδα αποτελεί ένα αφιέρωμα στις τρεις γυναίκες, τις πρωτοπόρες μαχήτριες του δημόσιου βίου, την Αγγελική Τσιώμου-Μεταλλινού, την Αρίστη Παγιατάκη και την Ελένη Σκούρα.
Ποιες ήταν όμως αυτές οι τρεις γυναίκες της πόλης μας; Μια σύντομη μόνο αναφορά στις τρεις προσωπικότητες, και οι προσκεκλημένοι ομιλητές θα ξεδιπλώσουν τις πτυχές του σημαντικού έργου και της συνεισφοράς τους κατά τη διάρκεια της ημερίδας:
Αγγελική Τσιώμου-Μεταλλινού (1886-1963) δασκάλα, δημοσιογράφος και συγγραφέας, αναγνωρισμένη επίσημα ως Μακεδονομάχος. Μετά τη λήξη του Μακεδονικού Αγώνα ασχολήθηκε με λαογραφικό και συγγραφικό έργο.
Αρίστη Παγιατάκη (1902-1975) γιατρός και πολιτικός. Η πρώτη γυναίκα δήμαρχος της Θεσσαλονίκης και η πρώτη γυναίκα δήμαρχος στην Ελλάδα μεταπολεμικά.
Ελένη Σκούρα (1896 -1991) πολιτικός και δικηγόρος, η πρώτη εκλεγμένη Ελληνίδα,  βουλευτής Θεσσαλονίκης, στο ελληνικό κοινοβούλιο.
Προσκεκλημένοι ομιλητές:
Σπύρος Βασιλειάδης, Οικονομολόγος
Βαγγέλης Πλάκας, Δημοσιογράφος-Συγγραφέας
Στέργιος Λεπτοκαρίδης, Δημοσιογράφος-Συγγραφέας


Είσοδος ελεύθερη
Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης
Μέγαρο Μπίλλη - Πλατεία Ιπποδρομίου – 546 21
Τηλ.: 23 13 318701
E-mail: kith@thessaloniki.gr

Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!