Διαμαντής Γκολιδάκης: Επισκέψεις σε 3η & 4η ΥΠΕ, Ιπποκράτειο και ΑΧΕΠΑ

 


Διαμαντής Γκολιδάκης: Επισκέψεις σε 3η  & 4η ΥΠΕ, Ιπποκράτειο και ΑΧΕΠΑ


 Την 3η και 4η Υγειονομική Περιφέρεια Ελλάδος (ΥΠΕ) στη Θεσσαλονίκη επισκέφθηκε ο καρδιολόγος και πολιτευτής Α’ Θεσσαλονίκης (ΝΔ) Διαμαντής Γκολιδάκης. Ο κ. Γκολιδάκης είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους διοικητές της 3ης και 4ης ΥΠΕ Παναγιώτη Μπογιατζίδη και Δημήτριο Τσαλικάκη, θέματα που αφορούν την αναδιάρθρωση του χώρου της υγείας εν αναμονή μάλιστα των νέων νοσοκομειακών μονάδων στην πόλη. Ο Δ. Γκολιδάκης, ως ιατρός και μοναδικός υποψήφιος στις τελευταίες εκλογές προερχόμενος από το χώρο της υγείας, γνωρίζει σε βάθος τα ζητήματα που απασχολούν το χώρο της Δημόσιας Υγείας και του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Ως εκ τούτου η συνάντηση με τους δύο Διοικητές των ΥΠΕ αποδείχθηκε ιδιαίτερα γόνιμη και ενδιαφέρουσα, καθώς συζητήθηκε όλο το φάσμα των θεμάτων που απασχολούν το χώρο της Υγείας σε επίπεδο διάρθρωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών, υποδομών και στελεχών.

Επίσης, ο Διαμαντής Γκολιδάκης επισκέφθηκε το Ιπποκράτειο και το ΑΧΕΠΑ, όπου έγινε δεκτός από τους διοικητές των νοσοκομείων Νίκο Αντωνάκη και Παναγιώτη Παντελιάδη, αντίστοιχα. Παράλληλα, και στις δύο υγειονομικές μονάδες ο κ. Γκολιδάκης συναντήθηκε και αντάλλαξε απόψεις για αρκετή ώρα με συνδικαλιστές υγειονομικούς της Δημοκρατικής Ανεξάρτητης Κίνησης Εργαζομένων (ΔΑΚΕ).

Μετά το πέρας των επισκέψεων ο κ. Γκολιδάκης έκανε την εξής δήλωση: «Παρά τις δυσκολίες που περνάμε όλοι, λόγω της πανδημίας και της ενεργειακής κρίσης, η Κυβέρνηση υλοποιεί το σχέδιο για την αναβάθμιση του χώρου της Υγείας προκειμένου να εξαλειφθούν παθογένειες του παρελθόντος και στηρίζει τους ανθρώπους που εργάζονται στον τομέα της υγείας πάρα τον περιορισμένο δημοσιονομικό χώρο. Είναι απαραίτητο να ενισχυθεί ο χώρος της Υγείας με ανθρώπινο δυναμικό, παρόλο που έχουν καλυφθεί ικανοποιητικά οι ανάγκες με τις προσλήψεις μονίμων και έκτακτων υγειονομικών. Στη Θεσσαλονίκη συντελείται ένα τεράστιο έργο από τους γιατρούς, τους νοσηλευτές - νοσηλεύτριες και τους υπόλοιπους υγειονομικούς, αλλά και διοικητικούς σε όλες τις μονάδες υγείας.  Είναι ευτυχής συγκυρία ότι προχωράει με ταχείς ρυθμούς η κατασκευή καινούριων νοσοκομείων στην πόλη. Η Υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό, στο οποίο έχω αφιερώσει όλη μου τη ζωή και θα συνεχίζω να προσφέρω τόσο ως γιατρός όσο και ως πολιτικός. Πιστεύω ακράδαντα ότι στους πολίτες αξίζουν οι καλύτερες δυνατές παροχές υπηρεσιών και δεν θα σταματήσω να αγωνίζομαι για αυτό το σκοπό».


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!