Στη Σμύρνη με τον Οικουμενικό Πατριάρχη ο Σάββας Αναστασιάδης

 


ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ  ΜΕ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ Ο ΣΑΒΒΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ

Επίσκεψη στη Σμύρνη θα πραγματοποιήσει από τις 7 έως τις 10 Οκτωβρίου 2022 ο  Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής,  βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Β’ Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης, προσκεκλημένος του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Ο κ. Αναστασιάδης θα εκπροσωπήσει τη  Βουλή των Ελλήνων στη Θεία Λειτουργία, που θα τελεστεί προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, στον Ιερό Ναό Αγίας Φωτεινής, την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022. 

Η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στη Σμύρνη και την ευρύτερη περιοχή της Ιωνίας πραγματοποιείται κατόπιν πρόσκλησης του οικείου  Μητροπολίτη κ. Βαρθολομαίου, του πρώτου Μητροπολίτη Σμύρνης μετά το 1922. Μία ιστορική επίσκεψη, καθώς συμπίπτει με τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή. «Είναι μία αποστολή –προσκύνημα στην αλησμόνητη, προαιώνια εστία του ελληνισμού με την τραγική κατάληξη, που ζωντανεύει την ιστορική μνήμη», τονίζει ο κ. Αναστασιάδης. 

 

 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!