30 Οκτωβρίου: Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην εκδήλωση μνήμης για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης από τους ναζί

 


30 Οκτωβρίου: Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην εκδήλωση μνήμης για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης από τους ναζί

 

Την μνήμη των μαχητών του ΕΛΑΣ που απελευθέρωσαν τη Θεσσαλονίκη από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής στις 30 Οκτωβρίου 1944 τίμησε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στην αναθηματική πλάκα μεταξύ του Λευκού Πύργου και του Βασιλικού Θεάτρου.

Κλιμάκιο στελεχών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ βρέθηκε στην εκδήλωση που διοργανώθηκε από την ειδική επιτροπή εορτασμού του δήμου Θεσσαλονίκης. Στεφάνι εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέθεσαν ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Α’ Θεσσαλονίκης του κόμματος, Κώστας Αμπατζάς, και ο αναπληρωτής συντονιστής, Μίλτος Οικονόμου.


Στην εκδήλωση παρέστησαν και άφησαν λουλούδια στην αναθηματική πλάκα οι βουλευτές του κόμματος Γιάννης Αμανατίδης, Κατερίνα Νοτοπούλου και Σωκράτης Φάμελλος, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και εκπρόσωποι φορέων.

Για τη σημασία της ημέρας και την ανάγκη διατήρησης της μνήμης μίλησε εκ μέρους του ΣΦΕΑ 1967-1974 και της Εταιρείας Διάσωσης Ιστορικών Αρχείων Μακεδονίας 1940-1974 ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, ενώ την κεντρική ομιλία έκανε η ιστορικός και μέλος της ΕΔΙΑ 1940-1974, Μαρία Καβάλα.

Στη συνέχεια κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεσσαλονίκης βρέθηκε στα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης για τον Τύπο της Εθνικής Αντίστασης στη Βόρεια Ελλάδα, στο κτίριο Αρχιτεκτονικής του δήμου Θεσσαλονίκης, και την οποία επιμελήθηκε η Εταιρία Διάσωσης Ιστορικών Αρχείων Μακεδονίας 1940-1944, σε συνεργασία με την  Επιτροπή Θεσσαλονίκης του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.

 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!