Δ. Ωραιοκάστρου: Δωρεάν κλινικός έλεγχος μαστού από τον Σύλλογο «Άλμα Ζωής»

 


Δ. Ωραιοκάστρου: Δωρεάν κλινικός έλεγχος μαστού από τον Σύλλογο «Άλμα Ζωής»

Η Αντιπεριφέρεια Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Ωραιοκάστρου και ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού Ν. Θεσσαλονίκης «Άλμα Ζωής» συνδιοργανώνουν δράσεις, με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των γυναικών σχετικά με τον καρκίνο του μαστού.

Οι δράσεις γίνονται με αφορμή την καθιέρωση του Οκτωβρίου ως μήνα ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού, ενώ η 25η Οκτωβρίου έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού.

Ειδικότερα, την Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2022, από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι θα διενεργηθεί δωρεάν κλινικός έλεγχος μαστού στο ιατρείο της Κοινωνικής Υπηρεσίας (Αργυρουπόλεως 4, έναντι Δημαρχείου Ωραιοκάστρου) από τον εξειδικευμένο χειρουργό μαστού - μαστολόγο, Χρήστο Βρέκα.

Την Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2022, θα πραγματοποιηθεί ομιλία για τον καρκίνο του μαστού στο ΚΑΠΗ Ωραιοκάστρου (Κτίριο Ι. Καποδίστριας, Β. Γεωργίου 23 και Τραπεζούντος) στις 6 το απόγευμα. Θα μιλήσουν η Κούλα Δερεκενάρη, πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Ν. Θεσσαλονίκης, η Ανδρομάχη Αθηναίου, γενική γραμματέας του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Ν. Θεσσαλονίκης, που θα μιλήσει για την βιωματική της εμπειρία και ο χειρουργός μαστού - μαστολόγος, Χρήστος Βρέκας.

Την Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2022, θα πραγματοποιηθεί νέος δωρεάν κλινικός έλεγχος μαστού στο ιατρείο της Κοινωνικής Υπηρεσίας (Αργυρουπόλεως, έναντι Δημαρχείου Ωραιοκάστρου) από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι.

Όσες γυναίκες ενδιαφέρονται να κλείσουν ραντεβού για τον δωρεάν κλινικό έλεγχο μαστού μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 2313304068 (Δευτέρα έως Παρασκευή, από 08.00 έως 14.00).

«Ο Οκτώβριος έχει καθιερωθεί ως μήνας ενημέρωσης και πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού και με πρωτοβουλία του δημάρχου, Παντελή Τσακίρη, πραγματοποιούμε δράσεις ευαισθητοποίησης. Συνεργαζόμαστε με τον Σύλλογο ''Άλμα Ζωής'' και διοργανώνουμε στο Δήμο μας προληπτικές και ενημερωτικές δράσεις. Καλούμε όλες τις γυναίκες να συμμετάσχουν. Η ενημέρωση και η πρόληψη μπορούν να σώσουν ζωές», αναφέρει η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτισμού του Δήμου Ωραιοκάστρου, Χριστίνα Ζάπρα.

Επίσης, η κ. Ζάπρα εκφράζει τις ευχαριστίες της Διοίκησης του Δήμου Ωραιοκάστρου προς το Σύλλογο «Άλμα Ζωής», που ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρόσκληση συνεργασίας για την διοργάνωση δράσεων για τον καρκίνο του μαστού στο Δήμο Ωραιοκάστρου.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!