Στ. Καλαφάτης: “Στέλνουμε ισχυρό μήνυμα ενότητας και αποφασιστικότητας απέναντι σε όσους μάταια επιχειρούν να εκβιάσουν τον Ελληνισμό”


 Δήλωση του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης) στις εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα

Στ. Καλαφάτης: Στέλνουμε ισχυρό μήνυμα ενότητας και αποφασιστικότητας απέναντι σε όσους μάταια επιχειρούν να εκβιάσουν τον Ελληνισμό”

Στις εκδηλώσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την Ημέρα Μνήμης του Μακεδονικού Αγώναπαρέστη σήμερα ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας - Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, ως Εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.


Αμέσως μετά τη Δοξολογία και την Επιμνημόσυνη Δέηση στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου και την κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του Παύλου Μελά και των λοιπών Μακεδονομάχων, στην πλατεία Εθνικής Αμύνης και Τσιρογιάννη, ο κ. Καλαφάτης δήλωσε:

“Τιμούμε σήμερα τον πρωτεργάτη του Μακεδονικού Αγώνα, Παύλο Μελά και τους φλογερούς πατριώτες που αγωνίστηκαν για την απελευθέρωση της Μακεδονίας. Τους αγωνιστές της ελευθερίας και της εθνικής περηφάνιας. Τη λεβεντιά και την ανδρειοσύνη που δεσπόζουν στα κύτταρα του Έθνους μας και κοσμούν τις σελίδες της ιστορίας μας.

Στέλνουμε ταυτόχρονα ισχυρό μήνυμα ενότητας και αποφασιστικότητας απέναντι σε όσους αμφισβητούν την κυριαρχία οποιουδήποτε τμήματος της Πατρίδας μας. Απέναντι σε όσους απλώνουν χέρι στα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Απέναντι σε όσους μάταια επιχειρούν να εκβιάσουν τον Ελληνισμό.  

Οι Έλληνες επιζητούμε την ειρήνη και τη συνεργασία με τους λαούς της  γειτονιάς μας. Δεν θα αφήσουμε όμως, όπως δήλωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, καμία πρόκληση αναπάντητη.

Η Ελλάδα είναι σήμερα πιο ισχυρή από ποτέ. Δεν εκβιάζεται, δεν υποχωρεί, δεν κάνει βήμα πίσω από τις εθνικές γραμμές που ορίζουν τα δίκια και τα δικαιώματά μας, στη γη και τις θάλασσές μας.

Τιμή και Δόξα στους Αγωνιστές του Μακεδονικού Αγώνα!”.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!