Ανοικτή παρουσίαση του δωματίου επιστήμης - Newton room

 


ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΩΜΑΤΙΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ-NEWTON ROOM

Παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας μαθητές έκαναν «πτήσεις» στο ΝΟΗΣΙΣ 

 «Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με τον εκπαιδευτικό οργανισμό EDUACT και τη στήριξη του ΝΟΗΣΙΣ έφεραν στη Θεσσαλονίκη, το πρώτο NEWTON ROOM.

To NEWTON ROOM είναι ένα φορητό «Δωμάτιο»   που ουσιαστικά φέρνει τους μαθητές   και τα παιδιά μας κοντά στην Επιστήμη. Αυτά που μαθαίνουν δηλαδή στα σχολεία τους, έρχονται εδώ και τα βλέπουν στην πράξη. Είναι μια πολύ μεγάλη προσπάθεια που έχει γίνει το τελευταίο διάστημα από την Eduact και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και θέλω να ευχαριστήσω το ΝΟΗΣΙΣ για τη φιλοξενία.

Με πολύ μεγάλη χαρά βλέπουμε εκατοντάδες σχολεία από την Κεντρική Μακεδονία να έχουν ήδη επισκεφθεί το NEWTON ROOM  που δημιουργήσαμε.


Τα επόμενα χρόνια θα το αναβαθμίσουμε γιατί βλέπουμε τεράστιο ενδιαφέρον και βέβαια είναι πάρα πολύ σημαντικό να κάνουμε δράσεις  που φέρνουν τα παιδιά μας κοντά στην Επιστήμη. Να τους δείξουμε στην πράξη τι σημαίνουν όλα αυτά που μαθαίνουν στο σχολείο.

Το επόμενο διάστημα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχουμε αναπτύξει μια σειρά δράσεων γύρω από τις νέες τεχνολογίες με τελικό στόχο να κάνουμε την Καινοτομία και τις Νέες Τεχνολογίες τον 3ο  βασικό αναπτυξιακό πυλώνα της περιοχής μας».

 

Τα παραπάνω δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής εκδήλωσης/παρουσίασης του Δωματίου Επιστήμης NEWTON ROOM που βρίσκεται εγκατεστημένο στο ΝΟΗΣΙΣ μέχρι και τις 20 Οκτωβρίου.


Σχέδια πτήσης, μετεωρολογικοί χάρτες, μονάδες μέτρησης χρόνου, είναι μόνο μερικές από τις πληροφορίες που καλούνται να επεξεργαστούν οι μαθητές για να «πετάξουν» με τους ειδικούς προσομοιωτές πτήσης στο δωμάτιο του NEWTON ROOM.  

Tο Newton Room σχεδιάστηκε από τον Μη Κερδοσκοπικό Εκπαιδευτικό Οργανισμό FIRST Scandinavia και για πρώτη φορά ήλθε στην Ελλάδα από τον εκπαιδευτικό οργανισμό Eduact

 Είναι αποτέλεσμα μιας σύμπραξης της Αντιπεριφέρειας Ψηφιακής Διακυβέρνησης της ΠΚΜ με την Eduact και είναι εγκατεστημένο  από τα μέσα Σεπτεμβρίου στο ΝΟΗΣΙΣ.

Το συγκεκριμένο δωμάτιο Επιστήμης  είναι αφιερωμένο στη θεματική «Up in the air with numbers - an Airy Adventure» και εστιάζει στα μαθηματικά και τη φυσική. Οι μαθητές σχεδιάζουν και υλοποιούν την δική τους εικονική πτήση κάνοντας μετρήσεις ταχύτητας, αποστάσεων και χρόνου. Το εκπαιδευτικό υλικό της θεματικής «Up in the air with numbers-an Airy Adventure» καθώς και οι προσομοιωτές πτήσεις έχουν αναπτυχθεί σε συνεργασία με την Boeing.

«Όταν ξεκινήσαμε τη συνεργασία με την Eduact ήμασταν η πρώτη Περιφέρεια στην Ελλάδα που αγκάλιασε την εκπαιδευτική ρομποτική. Έχουμε στη Θεσσαλονίκη έναν εκπαιδευτικό οργανισμό, την Eduact και το Κέντρο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ που παρέχουν τη δυνατότητα στα παιδιά της Μακεδονίας να έρχονται σ επαφή, να βιώνουν την Επιστήμη. Στόχος μας είναι να αποκτήσουν τα παιδιά τεχνολογικό αλφαβητισμό και να αναπτύξουμε κι άλλες παρόμοιες δράσεις ψηφιακής κουλτούρας», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης Άγγελος Χαριστέας που δοκίμασε με επιτυχία μια προσομοίωση πτήσης στο Δωμάτιο Επιστήμης.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του NEWTON ROOM παρακολούθησαν μαθητές Γυμνασίου του σχολείου ΔΕΛΑΣΑΛ. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, τον Αντιπεριφερειάρχη Ψηφιακής Διακυβέρνησης Άγγελο Χαριστέα ,τον Γενικό Διευθυντή του ΝΟΗΣΙΣ Θανάση Κοντονικολάου  και τον Πρόεδρο της Eduact και εκπαιδευτικό Κώστα Βασιλείου , ο οποίος αναφέρθηκε στην κεντρική ιδέα του δωματίου επιστήμης, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο θα διαμορφώσουν το μέλλον οι ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις. Η γνώση, είπε, είναι το πολυτιμότερο προσόν του ανθρώπου.

«Η συνεργασία μας με τον εκπαιδευτικό οργανισμό Eduact είναι πολύπλευρη και πολυεπίπεδη», τόνισε μεταξύ άλλων ο Γενικός Διευθυντής του ΝΟΗΣΙΣ Θανάσης Κοντονικολάου.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν και Διευθυντές Εκπαίδευσης από την Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!