Στ. Καλαφάτης: «Το 2022 είναι η χρονιά της Ολικής Επαναφοράς του ελληνικού τουρισμού στα εντυπωσιακά αποτελέσματα»

 


Στ. Καλαφάτης: «Το 2022 είναι η χρονιά της Ολικής Επαναφοράς του ελληνικού τουρισμού στα εντυπωσιακά αποτελέσματα»

«Το 2022 είναι η χρονιά της Ολικής Επαναφοράς του ελληνικού τουρισμού σε αποτελέσματα με ιδιαίτερα θετικό πρόσημο. Ειδικά για την Θεσσαλονίκη και την Βόρεια Ελλάδα, οι προκλήσεις της χρονιάς που διανύουμε, ο πόλεμος της Ουκρανίας, η ενεργειακή κρίση, ο πληθωρισμός, προσαρμόζουν τον τουρισμό της Βόρειας Ελλάδας σε νέα δεδομένα και μας φέρνουν πιο κοντά σ' αυτό που απαιτούν οι καιροί: Βελτιώνουμε τις υποδομές στους τουριστικούς προορισμούς, στα ξενοδοχεία, στην εστίαση, στις οδικές μετακινήσεις. Αναδεικνύουμε και στηρίζουμε το τοπικό τουριστικό προϊόν, ενισχύουμε τις συνεργασίες, έτσι ώστε, η τουριστική και οικονομική δραστηριότητα να διαχέεται στο σύνολο των τοπικών κοινωνιών και κατ' επέκταση στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας», τόνισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης) κ. Σταύρος Καλαφάτης στην Τελετή Εγκαινίων της 37ης Έκθεσης Τουρισμού Philoxenia 2022 - Hotelia και Real Estate Expo North.

Και πρόσθεσε: «Ο Τομέας Μακεδονίας και Θράκης του Υπουργείου Εσωτερικών έχει τη δική του συμβολή στην τουριστική δυναμική που αναπτύσσεται τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στην ευρύτερη περιοχή. Στη Μακεδονία και τη Θράκη γενικότερα. Και αυτό το πετυχαίνει με τρεις τρόπους, ανέφερε, Πρώτον, με τον νευραλγικό ρόλο που διαδραματίζει αναφορικά με την ατζέντα Θεσσαλονίκη 2030, 30+ έργα για τη Θεσσαλονίκη. Σχέδιο που εκπονήθηκε και εφαρμόζεται κατόπιν οδηγιών του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και που αφορά 30 και πλέον έργα που στο τέλος αυτής της δεκαετίας το 2030, φιλοδοξούμε να έχουν συμβάλλει καταλυτικά ώστε η Θεσσαλονίκη να είναι μια σύγχρονη, λειτουργική, εξωστρεφής πόλη με κυρίαρχο διακριτό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή. 

Δεύτερον, με συγκεκριμένες, στοχευμένες δράσεις και λειτουργίες όπως π.χ. η έναρξη των διαδικασιών για το έργο διάνοιξης της συνοριακής διάβασης Λαιμού στις Πρέσπες, ένα έργο που  συνεισφέρει στον Οδικό Τουρισμό στην Δυτική Μακεδονία. Η ενίσχυση προβολής και ανάδειξης της γαστρονομίας στην Θεσσαλονίκη και σ' όλη την Μακεδονία και την Θράκη μέσα κι από το brand των ισχυρών τοπικών προϊόντων. Και τρίτον, με τη στήριξη επενδυτικών πλάνων σ΄όλη τη Μακεδονία και τη Θράκη μέσα από τον Αναπτυξιακό Νόμο». Ο κ. Καλαφάτης υπογράμμισε: «Είμαστε δίπλα στους επαγγελματίες του τουρισμού αλλά και στις μικρομεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον οικοτουρισμό, στον τουρισμό εμπειρίας, στον θρησκευτικό και στον πολιτιστικό τουρισμό».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο του χαιρετισμού:

«Κυρίες και Κύριοι,

Όλα τα στατιστικά στοιχεία και όλες οι προβλέψεις επιβεβαιώνουν ότι ο Τουρισμός –πέραν των όποιων επισημάνσεων για τις αντιξοότητες της φετινής χρονιάς- παραμένει αυτός που ήταν και είναι: Ο στυλοβάτης της ελληνικής οικονομίας, ο εθνικός μας πλούτος, δύναμη εξωστρέφειας και ανάπτυξης που μας προτρέπει να αντιμετωπίζουμε με αισιοδοξία την ερχόμενη χρονιά.

Το 2022 είναι η χρονιά της Ολικής Επαναφοράς του ελληνικού τουρισμού σε αποτελέσματα με ιδιαίτερα θετικό πρόσημο. Ειδικά για την Θεσσαλονίκη και την Βόρεια Ελλάδα, οι προκλήσεις της χρονιάς που διανύουμε, ο πόλεμος της Ουκρανίας, η ενεργειακή κρίση, ο πληθωρισμός, προσαρμόζουν τον τουρισμό της Βόρειας Ελλάδας σε νέα δεδομένα και μας φέρνουν πιο κοντά σ' αυτό που απαιτούν οι καιροί: Βελτιώνουμε τις υποδομές στους τουριστικούς προορισμούς, στα ξενοδοχεία, στην εστίαση, στις οδικές μετακινήσεις. Αναδεικνύουμε και στηρίζουμε το τοπικό τουριστικό προϊόν, ενισχύουμε τις συνεργασίες, έτσι ώστε, η τουριστική και οικονομική δραστηριότητα να διαχέεται στο σύνολο των τοπικών κοινωνιών και κατ' επέκταση στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.

Ο Τομέας Μακεδονίας και Θράκης του Υπουργείου Εσωτερικών έχει τη δική του συμβολή στην τουριστική δυναμική που αναπτύσσεται τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στην ευρύτερη περιοχή. Στη Μακεδονία και τη Θράκη γενικότερα. Και αυτό το πετυχαίνει με τρεις τρόπους: 

Πρώτον, με τον νευραλγικό ρόλο που διαδραματίζει αναφορικά με την ατζέντα για τη Θεσσαλονίκη 2030, 30+ έργα για τη Θεσσαλονίκη. Σχέδιο που εκπονήθηκε και εφαρμόζεται κατόπιν οδηγιών του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και που αφορά 30 και πλέον έργα που στο τέλος αυτής της δεκαετίας, το 2030, φιλοδοξούμε να έχουν συμβάλλει καταλυτικά ώστε η Θεσσαλονίκη να είναι μια σύγχρονη, λειτουργική, εξωστρεφής πόλη με κυρίαρχο διακριτό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή. 

Δεύτερον, με συγκεκριμένες, στοχευμένες δράσεις και λειτουργίες όπως π.χ. η έναρξη των διαδικασιών για το έργο διάνοιξης της συνοριακής διάβασης Λαιμού στις Πρέσπες, ένα έργο που  συνεισφέρει στον Οδικό Τουρισμό στην Δυτική Μακεδονία. Η ενίσχυση προβολής και ανάδειξης της γαστρονομίας στην Θεσσαλονίκη και σ' όλη την Μακεδονία και την Θράκη μέσα κι από το brand των ισχυρών τοπικών προϊόντων. Και τρίτον, με τη στήριξη επενδυτικών πλάνων σ΄όλη τη Μακεδονία και τη Θράκη μέσα από τον Αναπτυξιακό Νόμο. 

Είμαστε δίπλα στους επαγγελματίες του τουρισμού αλλά και στις μικρομεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον οικοτουρισμό, στον τουρισμό εμπειρίας, στον θρησκευτικό και στον πολιτιστικό τουρισμό.

Όλα αυτά αποτυπώνονται στην παρούσα διοργάνωση καθώς η Philoxenia και η Ηotelia αποτελούν τον καθρέφτη των επιδόσεων του ελληνικού τουρισμού αλλά και τον σταθερό δείκτη των νέων τάσεων στην Ελλάδα και στον παγκόσμιο τουρισμό που συμβάλλουν στην διαμόρφωση για το τουριστικό μας προϊόν.

Η 37η Philoxenia και Hotelia και η Real Estate Expo North, η έκθεση για τις ευκαιρίες της βορειοελλαδικής κτηματαγοράς, είναι ο απόλυτος προορισμός των ημερών για τους επιχειρηματίες του τουρισμού. Philoxenia, Hotelia δύο εκθέσεις με διαχρονική αξία και Real Estate Expo North, μας ανοίγουν διάπλατα το παράθυρο για το μέλλον του τουρισμού και μας καλούν να αξιοποιήσουμε τουριστικές ευκαιρίες και βεβαίως τις τουριστικές δυνατότητες στο έπακρο. 

Εύχομαι κάθε επιτυχία στη διοργάνωση.»


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!