Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ενωσεων Γονέων και Κηδεμόνων περιφέρειας Κ. Μακεδονίας για την 49η επέτειο απο την εξέγερση του Πολυτεχνείου

 


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΕΝΩΣΕΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

http://omegokmak.blogspot.gr , e-mail: omegokmak@gmail.com


 

Αγαπητοί γονείς, αγαπητοί μαθητές 

 

Ο ξεσηκωμός του Νοέμβρη του ‘73, τα οράματα και οι διεκδικήσεις των φοιτητών, των εργαζόμενων εκείνη την περίοδο αποτελούν ορόσημο για το σήμερα και το μέλλον.

Ο εορτασμός του Πολυτεχνείου δεν είναι απλά μια μέρα μνήμης και γιορτής, είναι ημέρα δράσης και οργανωμένου αγώνα την ώρα μάλιστα που οι οικογένειες μας βρίσκονται αντιμέτωπες με δεκάδες προβλήματα τα οποία σχετίζονται τόσο με την επιβίωση όσο και με την μόρφωση των παιδιών μας.

49 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου που ο λαός αγωνιζόταν για ψωμί- παιδεία- ελευθερία βλέπουμε... το «κύμα» ακρίβειας να σαρώνει τα πάντα, τα εμπόδια στην μόρφωση των παιδιών να πολλαπλασιάζονται και την καταστολή όλο και να μεγαλώνει.. γίνεται, λοιπόν, επίκαιρος όσο ποτέ ο αγώνας για ζωή, μόρφωση, παιδεία, εργασία με δικαιώματα.  

Την ίδια ώρα διαπιστώνουμε πόσο επίκαιρο είναι και το σύνθημα που ήταν γραμμένο στην πύλη που Πολυτεχνείου «Έξω οι ΗΠΑ! Έξω το ΝΑΤΟ», Το τελευταίο δε γίνεται αντιληπτό, από την στιγμή που σήμερα άλλος ένας νέος πόλεμος, αυτή την φορά πολύ κοντά μας συνεχίζεται με την χώρα μας να εμπλέκεται όλο και περισσότερο τόσο οικονομικά όσο και στρατιωτικά. 

Στις σημερινές πολύ δύσκολες συνθήκες καλούμε τους γονείς και τους μαθητές να διδαχθούν από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, από την ηρωική στάση των φοιτητών που με την στήριξη των εργατών, του λαού στάθηκαν απέναντι στην δικτατορία αποδεικνύοντας ότι κανένας μηχανισμός καταστολής όσο και αν εμφανίζεται παντοδύναμος και αιώνιος δεν είναι πιο δυνατός από το οργανωμένο κίνημα. 

 

Σχεδόν πενήντα χρόνια βάσανα και διωγμοί …  τίποτα δεν πάει χαμένο στην χαμένη σου ζωή.... 

 

 

Καλούμε μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς, να συμμετέχουν μαζικά  στον αγωνιστικό εορτασμό και την πορεία στις 18:00 στο Πολυτεχνείο,

 

δείχνοντας έτσι ότι ο ηρωικός ξεσηκωμός της νεολαίας και του λαού μας τον Νοέμβρη του ’73 αποτελεί φάρο και οδηγητή για τους αγώνες του σήμερα! 

 

 

Η Ομοσπονδία Γονέων θα καταθέσει στεφάνι προς τιμήν της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, την Πέμπτη στις 12:00.

 Θεσσαλονίκη 16/11/2022


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!