Κάλεσμα της ΠΟΕ-ΠΦΥ για απεργία 9 Νοέμβρη

 


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΟΕ-ΠΦΥ) καλεί τα μέλη της, εργαζόμενους των Κέντρων Υγείας, των Περιφερειακών και Τοπικών Ιατρείων και εργαζόμενους των ΤΟΜΥ να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 9 Νοέμβρη 2022.

     Εκείνη την ημέρα ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ θα διεκδικήσουμε την αύξηση του μισθού μας, του μισθού που εδώ και 10 χρόνια περίπου παραμένει στάσιμος.

     Το αίτημα αυτό συνιστά ηθική υποχρέωση της πολιτείας για όλους τους εργαζόμενους του δημοσίου και ακόμη περισσότερο για εμάς ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ που χάσαμε συναδέλφους στην πανδημία, κινδύνευσε η υγεία η δική μας και των οικογενειών μας και στερηθήκαμε επί δύο χρόνια τις κανονικές μας άδειες δουλεύοντας ασταμάτητα με υψηλό το αίσθημα του καθήκοντος απέναντι στον πολίτη για την διατήρηση της ζωής και της υγείας αυτού.

Η επί μια δεκαετία επίθεση και λεηλασία των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων από όλες τις κυβερνήσεις  στο διάστημα αυτό επέφεραν μείωση έως και 40% του εισοδήματος των εργαζομένων στο δημόσιο. Η κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού, το πάγωμα της μισθολογικής εξέλιξης για τα έτη 2016-17, η μείωση του αφορολόγητου ποσού, η αύξηση έμμεσης  φορολογίας ΦΠΑ οδήγησαν σε απελπιστική κατάσταση τους υπαλλήλους που αδυνατούν να καλύψουν πλέον τις  βασικές ανάγκες διαβίωσης των ιδίων και των οικογενειών τους και κατατάσσονται στις τελευταίες θέσεις της Ευρωπαϊκής ένωσης. Η τραγική αυτή κατάσταση επιδεινώθηκε ακόμη περισσότερο τον τελευταίο χρόνο αφού ο πληθωρισμός καλπάζει στο 11% και η ακρίβεια σε βασικά καταναλωτικά αγαθά απαραίτητα για την διαβίωση όπως τρόφιμα, ηλεκτρικό, θέρμανση, καύσιμα  ο διπλασιασμός των  τραπεζικών επιτοκίων  δημιουργούν  μια ασφυκτική κατάσταση  για τους εργαζόμενους.

 

Συνάδελφοι,

     Εάν είναι να κάνουμε μια προσπάθεια για το καθόλα δίκαιο αίτημα μας αυτή είναι η ημέρα.

     Η 9η Νοέμβρη θα μας βρει ενωμένους πανελλαδικά με κατά τόπους συγκεντρώσεις κάτω από κοινό αγώνα και συγκεντρωμένους τους περισσότερους από εμάς στην Πλατεία Κλαυθμώνος ώρα 11:00πμ υπό το πανό της ΠΟΕ-ΠΦΥ.

Καλή δύναμη σε όλους μας.

 

Για το Δ.Σ. της

Π.Ο.Ε. – Π.Φ.Υ.

 

Ο Πρόεδρος                                                                           Η Γενική  Γραμματέας


Βιτωράτος Λεωνίδας                                                                            Τσιρίγκα Ιωάννα

 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!