Στην Τασκένδη με την ελληνική ομογένεια ο Σάββας Αναστασιάδης


 ΣΤΗΝ ΤΑΣΚΕΝΔΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ Ο ΣΑΒΒΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ

 

Στην Τασκένδη βρίσκεται ο  Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς,  βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Β’ Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης,  εκπροσωπώντας το Κοινοβούλιο στις εορταστικές εκδηλώσεις του εκεί ελληνισμού για την εθνική επέτειο του «ΟΧΙ». 

Ο κ. Αναστασιάδης   ταξίδεψε στην πρωτεύουσα του Ουζμπεκιστάν,   πόλη - σύνορο μεταξύ Ευρώπης και Ασίας, μετά από πρόσκληση της Ελληνικής Κοινότητας που αγωνίζεται να κρατήσει ισχυρούς τους δεσμούς με την χώρα μας. Τη δεκαετία του 1960, οι Έλληνες που ζούσαν στη μακρινή αυτή χώρα της Κεντρικής Ασίας ήταν πάνω από 40.000, ενώ σήμερα δεν ξεπερνούν τους 2.000 – 3.000. 

Την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022 ο βουλευτής της ΝΔ θα παραστεί στον εκκλησιασμό και στη συνέχεια στο επετειακό κοντσέρτο, το οποίο διοργανώνει το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού της Τασκένδης για τον εορτασμό του έπους του ’40.  

Στο πλαίσιο της αποστολής του   ο κ. Αναστασιάδης  θα συναντηθεί με εκπροσώπους της ελληνικής παροικίας και του Συλλόγου Φιλίας Ουζμπεκιστάν – Ελλάδας και θα ξεναγηθεί σε ελληνικού ενδιαφέροντος μνημεία και τοποθεσίες της Τασκένδης.    

 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!