"Η Ιστορία της Θεσσαλονίκης την Προχριστιανική και Ρωμαϊκή περίοδο"

 


Το Τμήμα Προγραμμάτων & Δια Βίου Μάθησης Δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Α.Π.Θ., το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και την Ελληνική Ιστορική Εταιρεία, πραγματοποιεί σειρά διαλέξεων για την Ιστορία της Θεσσαλονίκης, αναδεικνύοντας τη ρωμαϊκή και την προχριστιανική περίοδο. Σκοπός των διαλέξεων είναι η ενημέρωση των πολιτών από εξειδικευμένους καθηγητές- επιστήμονες, οι οποίοι θα παρουσιάσουν και θα ερμηνεύσουν με αντικειμενικότητα τα γεγονότα όπως ακριβώς συνέβησαν.

     Στις 23 Νοεμβρίου 2022, ώρα 18:30 θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης (πλατεία Ιπποδρομίου) η δεύτερη διάλεξη με θέμα: “Από τη ρωμαϊκή στην παλαιοχριστιανική Θεσσαλονίκη. Μια πρώτη γνωριμία με την πόλη μέσα από τις τοιχογραφίες και τα ψηφιδωτά της.” Εισηγήτρια θα είναι η κυρία Ελισάβετ Πανέλη, Διδάκτωρ της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Μάρμπουργκ (με ειδίκευση στην Ιστορίας της Τέχνης και συγκεκριμένα στην παλαιοχριστιανική αρχαιολογία και βυζαντινή τέχνη). 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!