Καταδικάζει η ΓΣΕΕ την επίθεση σε βάρος μέλους της διοίκησης της

 


ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ

Η ΓΣΕΕ καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την αναίτια και τραμπούκικη επίθεση που δέχθηκε ο συνάδελφος Θανάσης Δανούσης, εργαζόμενος των Ναυπηγείων Ελευσίνας και Αναπληρωτής Γραμματέας της Συνομοσπονδίας, από εργοδοτικούς συνδικαλιστές. Την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου, κατά την προσέλευσή του στο χώρο των γραφείων των ναυπηγείων, δέχθηκε λεκτική και σωματική επίθεση από ακροβολισμένους τραμπούκους, γνωστούς υπερασπιστές των εργοδοτικών συμφερόντων, οι οποίοι τον εξύβρισαν χυδαία και χειροδίκησαν σε βάρος του.

Πρόκειται για τη γνωστή μέθοδο εκφοβιστικών και βίαιων ενεργειών που ακολουθήθηκε και στην περίπτωση των Ναυπηγείων Νεωρίου της Σύρου, όπου τραμπούκοι που δρουν υπέρ των εργοδοτικών συμφερόντων επιτίθενται σε βάρος οιουδήποτε ασκεί νόμιμα ατομικά και συλλογικά δικαιώματα αντιδρώντας στην εξόχως αντεργατική πολιτική του συγκεκριμένου εργοδότη.

Υπενθυμίζουμε αντίστοιχο περιστατικό του Ιουλίου του 2018, όταν 14 εργαζόμενοι του Νεωρίου που είχαν προσφύγει στην Επιθεώρηση Εργασίας Σύρου, δέχθηκαν τραμπούκικη και ακραία επίθεση από «συνδικαλιστές» της εργοδοσίας μέσα στα γραφεία του τοπικού Παραρτήματος του Σ.ΕΠ.Ε. Μια επίθεση κατά την οποία υπήρξαν υλικές ζημιές και τραυματισμοί παρευρισκομένων, την οποία καταδίκασαν τόσο οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των επιθεωρητών εργασίας, όσο και το ίδιο το Υπουργείο Εργασίας.

Τέτοιου τύπου αθλιότητες πρέπει να καταδικαστούν από κάθε δημοκράτη εργαζόμενο και κάθε δημοκρατική συνδικαλιστική οργάνωση. Οι απόπειρες εκφοβισμού εργαζομένων και συνδικαλιστών, όχι μόνο δεν μας πτοούν, αλλά μας κάνουν πιο αποφασισμένους.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!