Δήμος Θεσσαλονίκης: Έναρξη μαθημάτων κοινωνικού γραμματισμού σε γυναίκες με μεταναστευτικό και προσφυγικό υπόβαθρο

 


Έναρξη μαθημάτων κοινωνικού γραμματισμού σε γυναίκες με μεταναστευτικό και προσφυγικό υπόβαθρο

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης ανακοινώνει ότι ξεκινούν την Τρίτη 1η Νοεμβρίου 2022 μαθήματα κοινωνικού γραμματισμού (ενδυνάμωσης επαγγελματικών δεξιοτήτων) σε γυναίκες με μεταναστευτικό και προσφυγικό υπόβαθρο, ωφελούμενες του Κέντρου Ένταξης Μεταναστών του Δήμου  Θεσσαλονίκης. Τα μαθήματα είναι διάρκειας 60 ωρών και υλοποιούνται  στο πλαίσιο του Έργου «Μαθήματα ελληνικής γλώσσας και στοιχείων ελληνικής ιστορίας και ελληνικού πολιτισμού σε ενήλικες μετανάστες και δικαιούχους διεθνούς προστασίας».
Μέσω του προγράμματος κοινωνικού γραμματισμού επιδιώκεται η απόκτηση κοινωνικών αντανακλαστικών προκειμένου οι συμμετέχουσες να αποκωδικοποιήσουν κώδικες και συμπεριφορές του κοινωνικού τους περίγυρου. Η γνώση και η αξιοποίηση ενός πλέγματος κοινωνικών αξιών και δομών στη χώρα υποδοχής μπορεί να έχει πολλαπλά οφέλη στη διαβίωση των συγκεκριμένων ατόμων. Παράλληλα, με βάση την ανάλυση των αναγκών αλλά και τις προτιμήσεις των συμμετεχουσών, προβλέπονται ταχύρρυθμα εργαστήρια απόκτησης επαγγελματικών δεξιοτήτων (πληροφορικής και αγγλικών με εστίαση στον τουρισμό) όσον αφορά στην εκμάθηση επαγγελματικής ορολογίας.
Η δράση είναι πλήρως χρηματοδοτούμενη από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και υλοποιείται  στο πλαίσιο του Υποέργου 2 «Μαθήματα ελληνικής γλώσσας και στοιχείων ελληνικής ιστορίας και ελληνικού πολιτισμού», της πράξης «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Θεσσαλονίκης με παράρτημα ΚΕΜ» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία με Κωδικό ΟΠΣ 5002722.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!