Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων Κ. Μακεδονίας: Ανακοίνωση σχετικά με την απουσία μετακίνησης μαθητών του ΕΝΕΕΓΥΛ Πεύκων ΙΝ.Α.Α. (Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου - Λυκείου ΙΝ.Α.Α.)

 


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΕΝΩΣΕΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

http://omegokmak.blogspot.gr , e-mail: omegokmak@gmail.com

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΕΝΕΕΓΥΛ ΠΕΥΚΩΝ ΙΝ.Α.Α. (ΕΝΙΑΙΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ-ΛΥΚΕΙΟΥ ΙΝ.Α.Α.)

 

    

Από την αρχή της σχολικής χρονιάς, υπάρχουν 12 μαθητές του ΕΝΕΕΓΥΛ ΠΕΥΚΩΝ, οι οποίοι ενώ δικαιούνται μετακίνησης, δεν  έχει εξασφαλιστεί η μεταφορά τους . Οι περισσότεροι από αυτούς τους μαθητές μετακινούνται, και αυτό όχι σε καθημερινή βάση, με ευθύνη συγγενικών  τους προσώπων, με ότι αυτό συνεπάγεται ως προς τις επιπτώσεις επαγγελματικής και οικονομικής φύσεως  -πολλοί δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα για να «σηκώσουν» καθημερινά την μετακίνηση των παιδιών τους ή αντιμετωπίζουν θέμα με την δουλειά τους-. Υπάρχουν δε, τρεις(3) μαθητές, οι οποίοι από την έναρξη της σχολικής χρονιάς δεν έχουν πάει καθόλου σχολείο, ελέω της παραπάνω περιγραφείσας κατάστασης.

Παρά τις διαβεβαιώσεις που πήραμε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ότι οι μεταφορές των μαθητών θα πραγματοποιηθούν κανονικά φέτος και με ασφάλεια για όλους τους μαθητές, τα γεγονότα τους διαψεύδουν

Ως Ομοσπονδία καταδικάζουμε απερίφραστα την απουσία μέτρων και αντανακλαστικών από τους αρμόδιους φορείς, δεν είναι δυνατόν το 2022 παιδιά να μένουν εκτός εκπαιδευτικής διαδικασίας επειδή δεν έχει βρεθεί λύση στην μεταφορά τους από και προς το σχολείο. 

Ως γονείς δεν πρόκειται να δεχθούμε αυτήν τους την «κανονικότητα», η οποία στερεί από παιδιά με ιδιαίτερες μαθησιακές εκπαιδευτικές ανάγκες το μορφωτικό τους δικαίωμα, αλλά και την κοινωνικοποίησή τους, μέσα από την επαφή τους με τον καθηγητή και τον συμμαθητή.

Απαιτούμε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, να προχωρήσουν άμεσα στην επίλυση του προβλήματος.

Φτάνει πια!

Δεν έχετε δικαίωμα να παίζετε με τις ανάγκες των παιδιών!

Δεν θα δεχτούμε να βλέπετε ως κόστος την μόρφωση των παιδιών μας

Εδώ και τώρα να εξασφαλιστεί η μεταφορά κάθε μαθητή από και προς το σχολείο, χωρίς να απαιτείται η συνοδεία συγγενικού προσώπου!

 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!