Οικολογία – Πράσινη Λύση: Επιστολή προς όλους τους Δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας για τη δημιουργία κοινόχρηστων βρυσών


 Οικολογία – Πράσινη Λύση:

Επιστολή προς όλους τους Δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας
για τη δημιουργία κοινόχρηστων βρυσών 

 
Από 1ης Ιουλίου 2021, σύμφωνα με το Ν.4736/2020 που ψηφίστηκε από την ελληνική βουλή, ενσωματώνοντας Ευρωπαϊκή Οδηγία (ΕΕ 2019/904), οι Δήμοι και Κοινότητες, οι οποίοι διαθέτουν δίκτυο πόσιμου νερού, υποχρεούνται να διαθέτουν κοινόχρηστες βρύσες προς δωρεάν διάθεση πόσιμου νερού σε δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις και σε δημοτικές παιδικές χαρές. Βάσει του Νόμου αυτού οφείλουν  να επεκτείνουν το δίκτυο με κοινόχρηστες βρύσες, προς δωρεάν διάθεση πόσιμου νερού, σε κοινόχρηστους χώρους συνάθροισης κοινού εντός των ορίων της αρμοδιότητάς τους.

Επειδή το νερό και η πρόσβασή του σε αυτό είναι θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα, ο κάθε Δήμος οφείλει να τη διασφαλίζει και μάλιστα χρησιμοποιώντας μόνο ασφαλή υλικά σε σωλήνες και βρύσες που έρχονται σε επαφή με το νερό. Με αυτόν τον τρόπο ελαχιστοποιούνται οι αρνητικές επιπτώσεις της ρύπανσης για το περιβάλλον, αλλά και   για την υγεία του ανθρώπου και τους φυσικούς μας πόρους. Προς αυτήν την κατεύθυνση είναι και η αναφορά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που δηλώνει  πως η πρόσβαση σε καλύτερης ποιότητας νερού βρύσης μπορεί να μειώσει την κατανάλωση πλαστικών μπουκαλιών νερού κατά 17% και με αυτόν τον τρόπο να περιορίσει την παραγωγή απορριμμάτων από πλαστικό.

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης Φίλιππος Γκανούλης δήλωση σχετικά: «Ως Περιφερειακή Παράταξη αποστείλαμε ενημερωτική επιστολή σε όλους τους Δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας προτρέποντας τους να δημιουργήσουν δίκτυα και σημεία παροχής ασφαλούς πόσιμου νερού στην περιοχή ευθύνης τους. Η αναμενόμενη εξοικονόμηση στη χρήση πλαστικών μπουκαλιών εμφιαλωμένου νερού στους Δημοτικούς χώρους άθλησης θα είναι τεράστια, προς όφελος του περιβάλλοντος, αλλά και της τσέπης των πολιτών της Κεντρικής Μακεδονίας»


Το γραφείο τύπου της παράταξης


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!