Αναδίπλωση της διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης για την κοπή των δένδρων. Διαμαρτυρία -παρέμβαση από την «Οικολογία - Αλληλεγγύη» στο Δημαρχείο

 


Την αναβολή της συζήτησης για την κοπή 260 δέντρων αποφάσισε σήμερα η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Θεσσαλονίκης. Για προσωρινή νίκη κάνει λόγο η παράταξη «Οικολογία - Αλληλεγγύη» και ευχαριστεί τους πολίτες και τους δημοτικούς συμβούλους που αγκαλιάζουν τις προτάσεις για μεγαλύτερη φροντίδα και πιο ευαίσθητη στάση απέναντι στα δέντρα της πόλης.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου αποφάσισε την αναβολή της κοπής 66 δένδρων στην οδό Κωνσταντινουπόλεως, 102 δένδρων στην οδό Κων. Καραμανλή, 70 δένδρων στην οδό Δελφών και 22 δέντρων στην οδό Αλ. Παπαναστασίου. Το θέμα θα επανεξεταστεί μετά από ενδελεχή έλεγχο της κατάστασης των δέντρων.


Είχε προηγηθεί σχετικό Υπόμνημα από την «Οικολογία – Αλληλεγγύη» προς όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους και σειρά διαμαρτυριών και δημοσιευμάτων κατά της κοπής 2.000 δέντρων, όπως προβλέπει σύμβαση ύψους 2.819.864,16 ευρώ, που έχει υπογράψει η διοίκηση του Δήμου με εργολαβική επιχείρηση και με χρηματοδότηση από τους δημοτικούς φόρους.

Διαμαρτυρόμενοι πολίτες είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Δημαρχείο, όπου μέλη της «Οικολογίας - Αλληλεγγύης» είχαν μεταφέρει κούτσουρα από τα κομμένα δέντρα της πόλης και τα στόλισαν σαν χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής μίλησε και ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Μιχάλης Τρεμόπουλος, παρουσιάζοντας το Υπόμνημα της παράταξης και ζητώντας να σταματήσει η κοπή και η κατακρεούργηση των δέντρων, να γεμίσουν άμεσα οι 3.418 άδειες δενδροδόχοι με μεγάλα δένδρα και να υιοθετηθεί ένας κώδικα ορθής πρακτικής της διαχείρισης του πρασίνου μέσα στην πόλη. Και κάλεσε τα μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και τους δημοτικούς συμβούλους του Δήμου Θεσσαλονίκης να μη συμβάλουν στην υποβάθμιση αλλά στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στην πόλη, που τόσο έχουν ανάγκη οι πολίτες.

 

           Αυτοδιοικητική Κίνηση «Οικολογία-Αλληλεγγύη»


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!