Δ. Ωραιοκάστρου: Το πρόγραμμα επισκέψεων «RemoteCare» για δωρεάν εξετάσεις από 1 έως 30 Νοεμβρίου 2022

 


Δ. Ωραιοκάστρου: Το πρόγραμμα επισκέψεων «RemoteCare» για δωρεάν εξετάσεις από 1 έως 30 Νοεμβρίου 2022

Με επιτυχία συνεχίζεται η υλοποίηση από τον Δήμο Ωραιοκάστρου του προγράμματος «RemoteCare», του οχήματος μεταφοράς ιατρικού προσωπικού και εξοπλισμού σε απομακρυσμένες περιοχές του Δήμου Ωραιοκάστρου, με στόχο οι πολίτες να κάνουν εντελώς δωρεάν ιατρικές εξετάσεις στον τόπο κατοικίας τους. Το «RemoteCare» λειτουργεί συμπληρωματικά με το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Υπενθυμίζεται πως η διοίκηση του Δήμου Ωραιοκάστρου υλοποίησε το προηγούμενο διάστημα με επιτυχία το πρόγραμμα και πέτυχε να λάβει πρόσθετα κονδύλια για να ενισχύσει το «RemoteCare» με νέες ειδικότητες ιατρών. Έτσι, πλέον οι κάτοικοι απομακρυσμένων περιοχών του Δήμου Ωραιοκάστρου μπορούν να εξετάζονται δωρεάν από γενικό ιατρό, νευρολόγο, φυσιοθεραπευτή, κοινωνικό λειτουργό, οδοντίατρο και ψυχολόγο.

Τι εξετάσεις μπορούν να κάνουν οι πολίτες

Οι πολίτες μπορούν να κάνουν εντελώς δωρεάν εξετάσεις όπως μέτρηση αρτηριακής πίεσης, μέτρηση οξυγόνου, μέτρηση σακχάρου, μέτρηση βάρους σώματος, μέτρηση καρδιακού παλμού, παροχή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, νευρολογική εξέταση, φυσιοθεραπευτική εξέταση και οδοντιατρική εξέταση.

Η προμήθεια του ειδικού οχήματος «RemoteCare» έγινε στο πλαίσιο του έργου με τίτλο «Remote Healthcare Service Provision» και ακρωνύμιο «RemoteCARE», στο πλαίσιο του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας INTERREG V-A Ελλάδα - Βουλγαρία 2014-2020, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και εθνικούς πόρους των χωρών που συμμετέχουν σε αυτό.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ:

Διευκρινίζεται πως οι ιατρικές εξετάσεις γίνονται ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟΥ ΡΑΝΤΕΒΟΥ. Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες για να κλείσουν ραντεβού μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα 2313304068 και 2394032700 (εργάσιμες ημέρες και ώρες).

Πρόγραμμα

Αναλυτικά το πρόγραμμα του RemoteCare 1 - 30 Νοεμβρίου 2022 έχει ως εξής:





Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!