Σύλληψη 26χρονου αλλοδαπού για ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών

  


Συνελήφθη, δυνάμει σχετικού εντάλματος, αλλοδαπός για ληστείες

Εξιχνιάστηκαν 29 περιπτώσεις  ληστειών σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Χαριλάου – Αναλήψεως κατάφεραν έπειτα από μεθοδική έρευνα να προβούν στην ταυτοποίηση ατόμου το οποίο εμπλέκεται σε  πληθώρα ληστειών σε βάρος πεζών ηλικιωμένων γυναικών.

Πρόκειται για 26χρονο αλλοδαπό, ο οποίος συνελήφθη δυνάμει σχετικού εντάλματος του 7ου Τακτικού Ανακριτή Θεσσαλονίκης ενώ εξιχνιάστηκαν συνολικά (29) περιπτώσεις ληστειών δρόμου.


Ειδικότερα, ο 26χρονος από τον Ιούνιο του 2020, κινούμενος στις περιοχές της Χαριλάου και της Κάτω Τούμπας, εντόπιζε ηλικιωμένες γυναίκες που είτε μετέβαιναν είτε επέστρεφαν από εκκλησίες και από λαϊκές αγορές και όταν αυτές βρίσκονταν σε μη πολυσύχναστους δρόμους, τις προσέγγιζε με ταχύτητα και τις απωθούσε βίαια από πίσω με αποτέλεσμα την πτώση των θυμάτων στο έδαφος και την αφαίρεση από αυτές προσωπικών τους αντικειμένων.

Ο ανωτέρω αφαίρεσε από τα θύματά του συνολικά  το χρηματικό ποσό των 2.100 ευρώ, τραπεζικές κάρτες, χρυσαφικά και κοσμήματα, κινητά τηλέφωνα καθώς και προσωπικά τους έγγραφα ενώ στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του στην περιοχή του Φαλήρου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος πειστηρίων καθώς και είδη ρουχισμού τα οποία ο δράστης φορούσε κατά την τέλεση των ληστειών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα ο οποίος διέταξε την προφυλάκισή του.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!