Δήμος Θεσσαλονίκης: Πάνω από 3.000 δενδροφυτεύσεις μέχρι την άνοιξη

 


ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Πάνω από 3.000 δενδροφυτεύσεις μέχρι την άνοιξη

Περισσότερες από 3.000 δεντροφυτεύσεις προγραμματίζει ο Δήμος Θεσσαλονίκης μέχρι την άνοιξη, στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδιασμού του για την αναβάθμιση και την ενίσχυση του αστικού πρασίνου. Στις 21/12 το πρωί δενδροφυτεύσεις πραγματοποιήθηκαν στην οδό Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, στο κέντρο της πόλης. Στο σημείο βρέθηκαν o Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Ερωτόκριτος Θεοτοκάτος και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Νίκος Λιακόπουλος.


Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης επεσήμανε ότι γίνεται μια πολύ σημαντική δουλειά στον τομέα του πρασίνου, υπογραμμίζοντας ότι αυτήν την περίοδο μόνο για κλαδεύσεις και φυτεύσεις δέντρων στα πεζοδρόμια βρίσκεται σε εξέλιξη μια μεγάλη εργολαβία που προσεγγίζει τα τρία εκατ. ευρώ.

«Στόχος μας είναι κάθε άδεια δενδροδόχος να γεμίσει με δέντρα, ώστε όχι μόνο να αποκαταστήσουμε το ισοζύγιο, αλλά να έχουμε πολύ περισσότερο πράσινο στην πόλη», επεσήμανε ο κ. Ζέρβας. Όπως έκανε γνωστό ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, μέχρι τον Απρίλιο θα έχουν γίνει πάνω από 3.000 δεντροφυτεύσεις. «Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια, ώστε το πράσινο της πόλης μας να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση», σημείωσε.

«Είμαστε αποφασισμένοι να ξεπεράσουμε τις 3.000 φυτεύσεις στις κενές δενδροδόχους μέχρι το τέλος της τρέχουσας φυτευτικής περιόδου», είπε και ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Ερωτόκριτος Θεοτοκάτος.

Στο πλαίσιο του έργου που βρίσκεται σε εξέλιξη ήδη έχουν γίνει 8.000 κλαδεύσεις, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί περίπου 1.300 αφαιρέσεις πρέμνων. 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!