Χριστούγεννα με ζωντανή «Μαγεμένη Αυλή» και διαδικτυακή «Μαγεμένη Πύλη» στον δήμο Παύλου Μελά

 


‘’Ήταν Δεκέμβρης του 2017, όταν ο Άγιος Βασίλης έκανε στάση με το έλκηθρό του για πρώτη φορά στο … ΜΑΓΕΜΕΝΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ! Ακούραστα ξωτικά και όμορφες νεράιδες τον υποδέχτηκαν και όλοι μαζί άνοιξαν τις πύλες του χριστουγεννιάτικου χωριού του Δήμου Παύλου Μελά και μια απέραντη αγκαλιά για τα παιδάκια όλης της Θεσσαλονίκης.

Σε αυτό το μαγικό βασίλειο, άναψε και τότε και τα επόμενα χρόνια το πελώριο παραμυθένιο χριστουγεννιάτικο δέντρο γεμάτο αστέρια, αγγέλους, μπάλες, χρυσόσκονη και με τα κλαδιά γεμάτα ευχές.

Τα χρόνια πέρασαν και το  2020 ένας ιός ήρθε έξω από την πόρτα μας με την φιλοδοξία να μας νικήσει. Εμείς όμως προσέξαμε και μείναμε σπίτι μας συντροφιά με τη «Μαγεμένη Πύλη».

Το 2021 στολίσαμε την «Μαγεμένη Πλατεία» και περιηγηθήκαμε στην «Μαγεμένη Πύλη».

Το 2022, ο Άγιος Βασίλης επιστρέφει στη «Μαγεμένη Αυλή» παρέα με ελαφάκια, πολική αρκούδα και άλλες εκπλήξεις ….

Η «Μαγεμένη Πύλη» παραμένει κοντά μας με χριστουγεννιάτικες κατασκευές, συνταγές, μουσικές και παραμύθια’’.

 


Έτσι γράφει το σενάριο της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Παύλου Μελά που καλεί μικρούς και μεγάλους να επισκέπτονται καθημερινά το ψηφιακό χριστουγεννιάτικο χωριό  «Μαγεμένη Πύλη» στη διεύθυνση https://magemeni-pili.gr/  και από την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022 έως την Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2023 να ζήσουν μοναδικές γιορτινές στιγμές στη «Μαγεμένη Αυλή», που ανοίγει τις πόρτες της στην παραμυθένια χριστουγεννιάτικη αυλή του Δημοτικού Βρεφονηπιακού σταθμού «Ουράνιο Τόξο»,  επί της οδού Καραολή και Δημητρίου στη Σταυρούπολη, απέναντι από το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Σταυρούπολης, το Δημοτικό Κτίριο «Τάσος Αναστασιάδης» και πολύ κοντά στο Δημαρχείο Παύλου Μελά.

Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Χαρά Αμανατίδου μας προσκαλούν στην Εκδήλωση Φωτισμού του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου, τις ώρες 17.00 έως 20.00, με ελεύθερη είσοδο.

 

 

Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας (20.12)

17.00-18.00: Τα παιδιά των Παιδικών Σταθμών «Ουράνιο Τόξο», «Λιλιπούτειοι» και «Αστεράκια» θα μας παρουσιάσουν κάλαντα και άλλα χριστουγεννιάτικα δρώμενα.

18.00-18.30: Η Ομάδα Κρουστών Turukutu του Τμήματος Πολιτισμού Δήμου Παύλου Μελά με επικεφαλής την Μαρία Μελίδου θα μας ξεσηκώσουν με τον ξέφρενο ρυθμό τους.

18.30-19.00: Η Πέλα Νικολαΐδου τραγουδά Ποντιακά κάλαντα.

19.00: Φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου της «Μαγεμένης Αυλής» από τον Δήμαρχο Παύλου Μελά Δημήτρη Δεμουρτζίδη.

19.15-19.30: Η χορωδία ενηλίκων «Μακεδονία» θα μας ψυχαγωγήσει με ένα μοναδικό πρόγραμμα.

19.30-20.00: Ο Μικρασιατικός Σύλλογος Ν. Ευκαρπίας Ουσάκ θα παρουσιάσει παραδοσιακούς μικρασιάτικους χορούς.

 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ξυλοπόδαροι θα περιφέρονται στον χώρο, ενώ τα παιδιά θα μπορούν να ξεναγηθούν στο σπίτι του Άγιου Βασίλη, να φωτογραφηθούν μαζί του στην τεράστια πολυθρόνα, να στείλουν γράμμα στον σοφό γέροντα από το ταχυδρομείο, να περπατήσουν μέσα στο λευκό δάσος και να επισκεφθούν το χριστουγεννιάτικο τραίνο.

Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται με την υποστήριξη του Προέδρου της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης ΙΡΙΣ του Δήμου Παύλου Μελά, Παναγιώτη Τριανταφυλλίδη και της κοινωνικής δομής «Παιδική Ομπρέλα».

 

ΜΑΓΕΜΕΝΗ ΑΥΛΗ (spot)
https://youtu.be/aGLSFWjgo34
ΜΑΓΕΜΕΝΗ ΠΥΛΗ (spot)

https://youtu.be/O9C-j4lRgAo

 

Δημήτρης Δεμουρτζίδης, Δήμαρχος Παύλου Μελά: Αντλούμε τεράστια δύναμη από τα χαμόγελα των παιδιών

Ο Άγιος Βασίλης είναι ο αγαπημένος μας παππούς που συνδέεται με τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, ο ήρωας που καταφθάνει γεμάτος δώρα και σηματοδοτεί την αγάπη, τη γενναιοδωρία, τη χαρά και την ελπίδα.

Κάνει στάσεις με το έλκηθρο και τους ιπτάμενους τάρανδους και εμείς οι μεγαλύτεροι τον προσμένουμε να δώσει ζεστασιά στις παιδικές ψυχές.

Στον Δήμο Παύλου Μελά, κρατάμε ζωντανά τα παιδικά όνειρα και πιστεύουμε βαθιά ότι τα χρόνια της παιδικής αθωότητας, της ανεμελιάς,  του παιχνιδιού, της φαντασίας είναι πολύτιμα.

Με κύριο συστατικό την αγάπη, από τον Δεκέμβρη του 2017, δημιουργήσαμε…

Μαγεμένο Στρατόπεδο (2017, 2018, 2019), Μαγεμένη Πλατεία (2021), Μαγεμένη Αυλή (2022), τόπους πραγματικούς για να γιορτάσουν τα παιδιά μας.

Με σύμμαχο την τεχνολογία, σχεδιάσαμε τη Μαγεμένη Πύλη (2020, 2021, 2022) και ζωντανέψαμε τον πιο γιορτινό διαδικτυακό τόπο για ασφαλείς ψηφιακές επισκέψεις και αξέχαστες περιηγήσεις στην πλατφόρμα, με συναισθήματα,  για μικρούς και μεγάλους.

Υποδεχόμαστε τις γιορτινές μέρες του Δεκέμβρη και τη νέα χρονιά με αισιοδοξία και τεράστια δύναμη που την αντλούμε από τα χαμόγελα των μικρών παιδιών.

 

Χαρά Αμανατίδου, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής: Γιορτάζουμε δια ζώσης και ψηφιακά

Σας καλωσορίζουμε στη «Μαγεμένη Πύλη» του Δήμου Παύλου Μελά, το διαδικτυακό χριστουγεννιάτικο χωριό της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής, που ανοίγει διάπλατα τις αγκαλιές του και τις… πόρτες του, χωρίς διακρίσεις, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και σας καλεί να περιηγηθείτε με ασφάλεια, σε ένα περιβάλλον ειδικά διαμορφωμένο για την παιδική ηλικία.

Επισκεφθείτε τη διαδραστική εορταστική μας γειτονιά και ζήστε αξέχαστες εμπειρίες από τον αναδυόμενο, συναρπαστικό ψηφιακό κόσμο, ακούγοντας μουσική και παραμύθια, μαγειρεύοντας χριστουγεννιάτικες συνταγές, συμμετέχοντας σε δράσεις με τον Άι Βασίλη και τα ξωτικά και εξερευνώντας ένα προς ένα τα δωμάτια της «Μαγεμένης Πύλης».

Και, καθώς μύρισε Χριστούγεννα και μετράμε αντίστροφα για την Πρωτοχρονιά, πέρα από τις ψηφιακές βόλτες, κοπιάστε, από την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου, για μοναδικές, δια ζώσης χριστουγεννιάτικες στιγμές, στη «Μαγεμένη Αυλή», τον παραμυθένιο αύλειο χώρο του Βρεφονηπιακού  Σταθμού «Ουράνιο Τόξο», στη Σταυρούπολη.

Παιδάκια και γονείς ακολουθείστε μας καθώς καταφθάνει το 2023!
Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!