Ο Δ. Ωραιοκάστρου στο νέο σχεδιασμό της «Μητροπολιτικής Θεσσαλονίκης» στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2021-2027 με πόρους για έργα 165 εκατ. ευρώ

 


Ο Δ. Ωραιοκάστρου στο νέο σχεδιασμό της «Μητροπολιτικής Θεσσαλονίκης» στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2021-2027 με πόρους για έργα 165 εκατ. ευρώ

Ο Δήμος Ωραιοκάστρου εντάσσεται στο νέο σχεδιασμό του προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης (πρόγραμμα «Μητροπολιτική Θεσσαλονίκη») της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, όπως τόνισε χθες ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας. Η ανακοίνωση έγινε κατά την διάρκεια της 12ης συνεδρίασης της Επιτροπής Παρακολούθησης του προγράμματος «Μητροπολιτική Θεσσαλονίκη».

Ο κ. Τζιτζικώστας ανακοίνωσε ότι ο προϋπολογισμός του προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Θεσσαλονίκης στο νέο ΕΣΠΑ 2021 - 2027 διπλασιάζεται σε σχέση με τον προϋπολογισμό της Προγραμματικής Περιόδου 2014 – 2020. «Συνεχίζουμε αποφασισμένοι να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο τη στρατηγική μας. Στο πλαίσιο αυτό λάβαμε δύο αποφάσεις: Ήδη στο νέο ΕΣΠΑ 2021 - 2027 διπλασιάζουμε τους πόρους, έχοντας πλέον εξασφαλίσει 165 εκατ. ευρώ για τα έργα στη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης. Δεύτερον, και εξίσου σημαντικό, αποφασίσαμε με βάση τα κατάλληλα κριτήρια, να προχωρήσουμε σε διεύρυνση της περιοχής εφαρμογής της στρατηγικής μας, έτσι ώστε να συμπεριλάβουμε το σύνολο της Λειτουργικής Μητροπολιτικής Περιοχής Θεσσαλονίκης», σημείωσε ο κ. Τζιτζικώστας.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται στο πρόγραμμα ακόμη τέσσερις Δήμοι, μεταξύ των οποίων ο Δήμος Ωραιοκάστρου, οι οποίοι έχουν αστικά χαρακτηριστικά, όπως προβλέπεται από τον σχετικό κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Π. Τσακίρης: «Εργαζόμαστε ήδη μεθοδικά για να είμαστε έτοιμοι να καταθέσουμε ώριμες μελέτες»

«Για εμάς αποτελεί σπουδαίο γεγονός το ότι μας δίνεται η δυνατότητα να αποκτήσουμε ένα χρηματοδοτικό εργαλείο, το οποίο δεν υπήρχε μέχρι πρότινος και κυρίως για την Δημοτική Ενότητα Ωραιοκάστρου, η οποία τις τελευταίες δύο δεκαετίες απέκτησε έντονα αστικά χαρακτηριστικά, αλλά της λείπει αυτό που ονομάζουμε λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του δημόσιου χώρου. Το γεγονός ότι ο Περιφερειάρχης, ο κ. Τζιτζικώστας, μας το ανακοίνωσε είναι κάτι που μας δημιούργησε μεγάλη χαρά και από την πρώτη ημέρα εργαζόμαστε προς την κατεύθυνση της ωρίμανσης των σχετικών μελετών για να μπορέσουμε να είμαστε έτοιμοι όταν κληθούμε να καταθέσουμε τις προτάσεις μας», τόνισε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης.

Αναφερόμενος σε επικείμενες δράσεις και έργα που σχεδιάζει η δημοτική αρχή του Δήμου Ωραιοκάστρου, ο κ. Τσακίρης ανέφερε: «Ενδεικτικά μπορώ να πω ότι αυτό το οποίο σχεδιάζουμε έχει να κάνει με την στρατηγική ανάπλαση ολόκληρου του οικισμού του Παλαιοκάστρου και σε συνδυασμό με δύο μεγάλα project που ''τρέχει'' ο Δήμος, τις περιπατητικές διαδρομές στο περιαστικό δάσος και τη δημιουργία ενός ιστορικού πάρκου, του μεγαλύτερου ίσως στη Βόρεια Ελλάδα, θα έχουμε την δυνατότητα να αναβαθμίσουμε ουσιαστικά την περιοχή μας».

Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου απευθυνόμενος προς τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα και την Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης και κύρια υπεύθυνη διαχείρισης του προγράμματος «Μητροπολιτική Θεσσαλονίκη», Βούλα Πατουλίδου, τόνισε: «Η αρωγή σας είναι τόσο σημαντική που τα τρία χρόνια της δικής μου θητείας δεν νομίζω να υπήρξε ξανά τέτοια δυνατότητα και αυτό είναι πολύ σημαντικό, το ότι σας έχουμε στο πλάι μας και η συνεργασία που γίνεται αποδίδει προς όφελος των πολιτών».

Η «Μητροπολιτική Θεσσαλονίκη» αποτελεί το ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την αναγέννηση και αειφορική ανάπτυξη της μητροπολιτικής περιοχής της Θεσσαλονίκης και ο Δήμος Ωραιοκάστρου ως μέλος της αποκτά πρόσβαση σε εργαλεία χρηματοδότησης για την υλοποίηση σημαντικών έργων για την περιοχή.





Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!