Βράβευση της Εθελοντικής Διακονίας Αστέγων από τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης – Κ. Ζέρβας: Βραβεύουμε τους πρωταθλητές στην αγάπη


Βράβευση της Εθελοντικής Διακονίας Αστέγων από τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης – Κ. Ζέρβας: Βραβεύουμε τους πρωταθλητές στην αγάπη

Την Πρόεδρο Κυριακή Φράγκου και νέα παιδιά που στηρίζουν εθελοντικά το έργο της Εθελοντικής Διακονίας Αστέγων βράβευσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, με την ευκαιρία σήμερα (05/12) της Διεθνούς Ημέρας Εθελοντισμού.

«Έχω δίπλα μου τους πραγματικούς πρωταθλητές: τους πρωταθλητές στην αγάπη και στην αλληλεγγύη», σημείωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, απευθυνόμενος προς τους νέους εθελοντές που βρέθηκαν σήμερα στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης. Ο κ. Ζέρβας χαρακτήρισε συγκλονιστικό το έργο της Εθελοντικής Διακονίας Αστέγων και υπογράμμισε ότι όλοι αισθανόμαστε πιο δυνατοί, όταν έχουμε δίπλα μας ανθρώπους και ιδιαίτερα νέους που ανοίγουν την αγκαλιά τους στους συνανθρώπους μας.

«Ο εθελοντισμός είναι τρόπος ζωής. Είναι ακόμη πιο σημαντικό, όταν μέσα στην ομάδα των εθελοντών περιλαμβάνονται παιδιά, γιατί τα παιδιά είναι το μέλλον», είπε από την πλευρά της η Πρόεδρος της Εθελοντικής Διακονίας Αστέγων Κυριακή Φράγκου. Μιλώντας για το έργο του σωματείου, η κυρία Φράγκου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «σιτίζουμε 70 άστεγους κάθε Τρίτη, Πέμπτη, Κυριακή με delivery γεύματα στον δρόμο».

Στην ομάδα των νέων εθελοντών συμμετέχει μεταξύ άλλων ο Παναγιώτης Βλαστόπουλος, αθλητής του τάεκ βο ντο με πολλές διακρίσεις. «Εγώ μπορεί να μην πήγα καλά σε μια προπόνηση και να στενοχωρήθηκα, αλλά οι άνθρωποι τους οποίους πηγαίνουμε να βοηθήσουμε δεν έχουν ούτε πού να κοιμηθούν… Αυτή η συνειδητοποίηση είναι συγκλονιστική», λέει ο ίδιος.

«Πρέπει να είσαι πολύ δυνατός χαρακτήρας, για να προσφέρεις. Είναι όμως ό,τι καλύτερο μπορείς να κάνεις και για τον συνάνθρωπό σου αλλά και για σένα τον ίδιο», είναι το μήνυμα που στέλνει η εθελόντρια Φωτεινή Χατζοπούλου, ενώ για την αξία της προσφοράς μιλά και ο αδελφός της Νίκος.

«Είναι πολύ σημαντικό να προσφέρουμε σε αυτούς που δεν μπορούν, σε αυτούς που χρειάζονται τη βοήθειά μας», επισημαίνει ο 20χρονος Φρανκ. Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Πέλαγος, μάγειρας στο δημοτικό βρεφοκομείο «Ο Άγιος Στυλιανός» και εθελοντής στην Εθελοντική Διακονία Αστέγων τονίζει: «Με τον εθελοντισμό μαθαίνω καθημερινά να φεύγω από το εγώ και να πηγαίνω στο εμείς. Είναι πολύ σημαντικό. Αν όλοι οι άνθρωποι βάζαμε έστω ένα μικρό λιθαράκι σε αυτήν την κοινωνία, θα ξημέρωνε ένα καλύτερο αύριο για όλους μας».


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!