Δημ. Σταθακόπουλος: Κόντρα στη Συμφωνία των Πρεσπών η αναγνώριση του σωματείου στη Φλώρινα, για τη “Μακεδονική” Γλώσσα

 


Δημήτρης Σταθακόπουλος: Κόντρα στη Συμφωνία των Πρεσπών η  αναγνώριση του σωματείου στη Φλώρινα, για τη “Μακεδονική” Γλώσσα

Ο εισαγγελέας Φλώρινας, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας αλλά και κάθε πολίτης, μπορούν να προσβάλουν την απόφαση

 

Αναλυτικές εξηγήσεις για τη δυνατότητα του εισαγγελέα Φλώρινας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και  οποιουδήποτε Έλληνα πολίτη ή σωματείου που έχει έννομο συμφέρον και θεωρεί ότι  θίγεται από το σωματείο για την προώθηση της «Μακεδονικής Γλώσσας» στη Φλώρινα, να προσφύγει στη δικαιοσύνη, έδωσε μιλώντας στην εκπομπή «ΤΑ ΛΕΜΕ» στη ΒΕΡΓΙΝΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ και στη δημοσιογράφο Χριστίνα Τσόρμπα, ο Δρ Παντείου Πανεπιστημίου, Νομικός, Τουρκολόγος Δημήτρης Σταθακόπουλος.

Ο κ. Σταθακόπουλος ξεκαθάρισε πως στη Συμφωνία των Πρεσπών προβλέπεται η γλώσσα ως ατομικό δικαίωμα. Όχι ως ομάδα μακεδονόφωνων «τα εντόπικα που λέμε»  που αυτομάτως παραπέμπει σε μειονότητα κάτι που απαγορεύει η Συμφωνία των Πρεσπών» σημειώνοντας πως στην Ελλάδα επιτρέπουμε σε οποιονδήποτε ως άτομο να αυτοπροσδιορίζεται όπως θέλει, όχι όμως όταν ισχυριστεί ότι είναι ομάδα και θέλει να αναγνωριστεί ως ομάδα κάτι που παραπέμπει εξ αντανακλάσεως σε ενδεχομένως μακεδονική μειονότητα μέσα στην Ελλάδα,  αυτό είναι κόντρα στην Συμφωνία των Πρεσπών. Αυτό δεν το αναγνωρίζουμε. Η μοναδική αναγνωρισμένη ομάδα είναι η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης» τόνισε.

Η απόφαση για όσους προσφύγουν, θα καταπέσει

Ο κ. Σταθακόπουλος τόνισε πως μπορούν να προσφύγουν στη δικαιοσύνη κατά της απόφασης- όπως κάνει η ΒΕΡΓΙΝΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ και ο δημοσιογράφος Στέργιος Καλόγηρος- και να δικαιωθούν. «Σύμφωνα με τον κώδικα πολιτικής δικονομίας έχει δικαίωμα ο εισαγγελέας Φλώρινας, να προσβάλει την απόφαση, δευτερευόντως η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ως εποπτεύουσα αρχή και τρίτον οποιοσδήποτε έλληνας πολίτης ή σωματείο που έχει έννομο συμφέρον και θεωρεί ότι θίγεται από αυτό»

Δείτε τι είπε ο κ. Σταθακόπουλος: https://www.youtube.com/watch?v=VU3pwpU82tM



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!