Απάντηση Κ. Πατσαλά στις κατηγορίες για συμπόρευση ΠΑΣΟΚ-Τσακίρη.

 


«Ου γαρ γιγνώσκεις τι τέξεται η επιούσα»

Η επίσκεψη του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, στην πόλη μας το Ωραιόκαστρο ήταν λογικό να συνοδευτεί από αντιδράσεις καθώς η επιτυχία της ξένισε όσους επιθυμούν να βλέπουν την ιστορική δημοκρατική παράταξη ως τον φτωχό συγγενή του πολιτικού συστήματος.

Σε αυτό το πλαίσιο, είδαν το φως της δημοσιότητας αναρτήσεις που εμπλέκουν γνωστά στελέχη του ΠΑΣΟΚ στο Ωραιόκαστρο σε διάφορα σενάρια συνεργασίας με τοπικές παρατάξεις στις προσεχείς δημοτικές εκλογές.

Ας γνωρίζουν λοιπόν καλά όλοι αυτοί οι αυτόκλητοι τιμητές κομματικής ορθοδοξίας ότι η εποχή της άνωθεν κατευθυνόμενης αυτοδιοικητικής τοποθέτησης παρήλθε ανεπιστρεπτί και ότι τα στελέχη μας καταξιωμένα και αναγνωρίσιμα σε κάθε πόλη και χωριό, έχοντας καθημερινά άμεση τριβή με την κοινωνία, διαθέτουν επαρκή πολιτική και κοινωνική κρίση ώστε να είναι σε θέση να ξεχωρίσουν ποιες επιλογές  είναι ωφέλιμες για τον τόπο και το χώρο τους.

Ποιος μπορεί να κάνει υποδείξεις όσον αφορά τις δημοτικές υποθέσεις στην Χριστίνα Αλίρη που γνωρίζει την κοινωνία του Ωραιοκάστρου όσο λίγοι; Ποιος θα κουνήσει το δάχτυλο στην οικογένεια Ιωσηφίδη που με τη μακρά της πορεία στα τοπικά πράγματα έχει να επιδείξει μόνο προσφορά; Ποιος μπορεί να μέμψει τον Γιώργο Ατματζίδη για τον ανιδιοτέλη αγώνα που έχει καταβάλει ώστε η τοπική οργάνωση του Ωραιοκάστρου να είναι σήμερα μια από τις πιο δραστήριες στη Β΄ Θεσσαλονίκης;

Το πλέον μείζον ερώτημα, ποια είναι αυτά τα κέντρα που κρύβονται πίσω από τέτοιες αναρτήσεις τα οποία νομίζουν ότι μπορούν να κατευθύνουν με αυτές τις δήθεν επικλήσεις στην κομματική ηθική τους εκατοντάδες φίλους και φίλες του ΠΑΣΟΚ στο ποιον θα επιλέξουν για Δήμαρχο του Δήμου τους;

Θα μπορούσα να δεχθώ ως επιχείρημα ότι τα στελέχη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ είναι εκ προοιμίου προοδευτικοί πολίτες και ότι για παράδειγμα ο τάδε ή ο δείνα αυτοδιοικητικός είναι υπερσυντηρητικός και άρα θα ήταν δύσκολη η συμπόρευση μαζί του σε τοπικό επίπεδο. Αλλά το να χωρίζουμε τους ανθρώπους σε πράσινους, γαλάζιους και κόκκινους στην αυτοδιοίκηση δεν είναι απλά αναχρονισμός είναι αβελτηρία.  Μα  που ζείτε τέλος πάντων; Στον μεσαίωνα;

Τέλος, σχετικά με την αναφορά που έγινε στο πρόσωπό μου ως μέλους της Νομαρχιακής Επιτροπής Β΄ Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ και τη στάση που κρατώ έναντι της διοίκησης του Δήμου Ωραιοκάστρου. Πρέπει να ξεκαθαρίσω ότι ουδέποτε στην 9ετή μου θητεία στην προεδρία της Κοινότητας Δρυμού δεν ενέπλεξα την κομματική με την αυτοδιοικητική μου ταυτότητα. Οι εκατοντάδες φίλες και φίλοι που με εμπιστεύονται όλα αυτά τα χρόνια να τους εκπροσωπώ προέρχονται από πολύ διαφορετικούς πολιτικούς χώρους. Από την άλλη ουδέποτε έκρυψα ότι όχι μόνο ανήκω στο ΠΑΣΟΚ αλλά και ότι παλεύω ώστε μέσα από τη συμμετοχή μου αυτή να βάλω ένα λιθαράκι προκειμένου η χώρα μας να αλλάξει προς το καλύτερο.

Είναι απολύτως εύλογο και σύμφωνο με τον παραπάνω τρόπο σκέψης ότι εντός των θεσμικών πλαισίων της θέσεως που κατέχω θα επιδιώκω πάντα την καλύτερη δυνατή συνεργασία με τον εκάστοτε Δήμαρχο για το καλό του τόπου μου. Για όσους δε βιάζονται να προδικάσουν ποιον θα υποστηρίξω στις επερχόμενες εκλογές τους λέω να μην προτρέχουν. Αυτή είναι μια απόφαση που θα ληφθεί συλλογικά με τους συνεργάτες και τους φίλους με τους οποίους συμπορεύομαι από το 2014 μέχρι σήμερα.  


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!