Σάββας Αναστασιάδης: Η οικονομία μας αντέχει παρά τα προβλήματα

 


ΣΑΒΒΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ: «Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΜΑΣ ΑΝΤΕΧΕΙ ΠΑΡΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ»

Για το μείζον πρόβλημα της ακρίβειας που απασχολεί την ελληνική κοινωνία, μίλησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Β’ Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης σε συνέντευξή του στον 102 FM της ΕΡΤ3 και τους δημοσιογράφους Δημήτρη Καραμαούνα και Ασπασία Βούζη.  

«Όσο ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται, θα επηρεάζει και την παγκόσμια και τη δική μας οικονομία. Η κυβέρνηση θα είναι δίπλα στην κοινωνία σε κάθε πολίτη για να τον στηρίζει. Γνωρίζουμε ότι αυτό δεν είναι αρκετό», τόνισε ο κ. Αναστασιάδης. «Όλες οι ανάγκες δεν μπορούν να καλυφθούν από την πολιτική στήριξης των νοικοκυριών, αν δεν λήξει αυτός ο πόλεμος και αν δεν πέσουν οι τιμές. Πρέπει να ηρεμήσουν τα ταραγμένα νερά στην περιοχή μας. Η τιμή της βενζίνης έπεσε πάρα πολύ και αν αυτές οι πτωτικές τάσεις συνεχιστούν στην ενέργεια και τα καταναλωτικά αγαθά θα βελτιωθεί η κατάσταση. Και παρόλα τα προβλήματα, η οικονομία μας αντέχει. Φέτος η ανάπτυξη θα είναι μεγαλύτερη από το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έτσι μπορούμε να συνεχίσουμε να στηρίζουμε τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

·         Σε ερώτηση για το ζήτημα των παρακολουθήσεων ο κ. Αναστασιάδης απάντησε:

«Στη συζήτηση στη Βουλή πέρα από τα προεκλογικά, αντιπολιτευτικά πυροτεχνήματα δεν διαπιστώθηκε κάτι καινούργιο, δεν κατατέθηκε νέο στοιχείο. Από την πρώτη στιγμή που διαπιστώθηκε αυτή η εμπλοκή, η επισύνδεση, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι δεν γνώριζε και αυτό το δηλώνει σε κάθε ευκαιρία. Η κυβέρνηση εντόπισε ένα πρόβλημα, αναγνώρισε τις δικές της αστοχίες και τα διορθώνει όχι μόνο με την απόδοση ευθυνών αλλά και με θεσμική πρωτοβουλία, με το νόμο που κατέθεσε στη Βουλή. Κατοχυρώνει έτσι την ιδιωτικότητα και τα εθνικά μας συμφέροντα με μία υπηρεσία που θα μας προστατεύει από τέτοιους κινδύνους».

•           Για τις τουρκικές προκλήσεις  ο κ. Αναστασιάδης επισήμανε:

«Πάντα έλεγα ότι δεν πιστεύω  ότι η Τουρκία θα κάνει κάποιο βήμα εναντίον μας πέρα από τις ρητορικές απειλές, το τελευταίο διάστημα όμως άρχισα να ανησυχώ διότι η ρητορική διατηρείται σε υψηλή ένταση. Είναι ευθείες απειλές πολέμου. Η κυβέρνηση το γνωρίζει και λαμβάνει τα μέτρα της. Πέρα από τις συμμαχίες έχουμε προχωρήσει σε συμφωνίες για τις αγορές οπλικών συστημάτων, ενέργειες που εκνευρίζουν την Τουρκία, η οποία και αντιδρά σπασμωδικά. Έχουμε εμπιστοσύνη στις ένοπλες δυνάμεις μας και είμαστε σε επαγρύπνηση».

 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!