Δύο νέα λεωφορεία εξυπηρέτησης Α.με.Α. στον ΟΑΣΘ

 


Δύο νέα λεωφορεία εξυπηρέτησης Α.με.Α. στον ΟΑΣΘ


Δείτε video από την παρουσίαση των νέων ειδικών λεωφορείων στα οποία επιβιβάζονται εκπρόσωποι Α.με.Α. - Περισσότερες από 150.000 μετακινήσεις έχουν πραγματοποιηθεί από το 2005 έως σήμερα – Περισσότερα από 800 άτομα είναι εγγεγραμμένα στην υπηρεσία

Δύο επιπλέον ειδικά διασκευασμένα οχήματα, αποκλειστικά για τις μετακινήσεις των ατόμων με αναπηρίες, προστέθηκαν στο στόλο του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, αναβαθμίζοντας το δωρεάν πρόγραμμα μετακίνησης τους, στο οποίο είναι εγγεγραμμένα περισσότερα από 800 άτομα.

Ο ΟΑΣΘ διαθέτει πλέον τρία ειδικά μίνι λεωφορεία και ένα εφεδρικό, πλήρως προσβάσιμα, με τα οποία μετακινούνται δωρεάν, κατόπιν ραντεβού, οι συμπολίτες μας με κάθε μορφής αναπηρία.

Τα οχήματα αυτά λειτουργούν στο πλαίσιο πρωτοποριακού προγράμματος του Οργανισμού, που «τρέχει» από το 2005 και μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 150.000 μετακινήσεις!

Η υπηρεσία προσφέρεται στους χρήστες πόρτα – πόρτα. Αρκεί ένα τηλεφώνημα από τον ενδιαφερόμενο, ο οποίος κλείνει ραντεβού ώστε να τον παραλάβει το ειδικό όχημα από συγκεκριμένο σημείο, συγκεκριμένη ώρα και να τον μεταφέρει στο ακριβές σημείο που επιθυμεί.

Σε όλα τα ειδικά οχήματα του ΟΑΣΘ υπάρχει συνοδός, ο οποίος μεριμνά για την ασφαλή επιβίβαση και αποβίβαση, καθώς και για την μετακίνηση των ανθρώπων με αναπηρίες με ευκολία, άνεση και ασφάλεια.

 

Παρουσίαση

Ο ΟΑΣΘ παρουσίασε, με πολύ μεγάλη χαρά, τα νέα οχήματα στον πρόεδρο του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών – Παράρτημα Μακεδονίας – Θράκης Γιώργο Αυγουστίδη και στη Γενική Γραμματέα του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών – Περιφερειακή Ένωση Κεντρικής Μακεδονίας Κατερίνα Λορέντζου, οι οποίοι δήλωσαν απολύτως ικανοποιημένοι από τον εμπλουτισμό του προγράμματος με τα νέα λεωφορεία.

«Ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης στηρίζει εμπράκτως και διαχρονικά τους συμπολίτες μας με αναπηρίες, παρέχοντάς τους καθημερινά δωρεάν μετακινήσεις με ειδικά διασκευασμένα οχήματα. Με μεγάλη χαρά εμπλουτίζουμε την υπηρεσία με επιπλέον αυτοκίνητα. Ο ΟΑΣΘ κινείται για όλους τους συμπολίτες μας, χωρίς εξαιρέσεις», τόνισε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΣΘ, Κώστας Ταγγίρης.

Ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών – Παράρτημα Μακεδονίας – Θράκης Γιώργος Αυγουστίδης, συνεχάρη τόσο τη διοίκηση, όσο και τους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ για την υπηρεσία και την καθημερινή προσπάθεια για την εξυπηρέτηση των ατόμων με αναπηρίες. «Τα δύο νέα λεωφορεία που θα προστεθούν στο στόλο της υπηρεσίας θα κάνουν την καθημερινότητα των ατόμων με αναπηρία ακόμα πιο εύκολη και θα προσφέρουν ποιότητα, ασφαλή μετακίνηση και εξυπηρέτηση», υπογράμμισε ο κ. Αυγουστίδης, ο οποίος ζήτησε να είναι προσβάσιμα όλα τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, ώστε να μπορούν να τα χρησιμοποιούν όλοι οι πολίτες, είτε έχουν είτε δεν έχουν αναπηρία.

«Η υπηρεσία μετακίνησης των Α.με.Α. εδώ και χρόνια εξυπηρετεί πολύ κόσμο και έχει βοηθήσει στις καθημερινές μετακινήσεις. Οπωσδήποτε τα νέα λεωφορεία θα βοηθήσουν πάρα πολύ καθώς θα μπορούν να εξυπηρετηθούν όλο και περισσότερα άτομα. Παρ’ όλα αυτά, θα πρέπει να παραμείνει η δυνατότητα και η ευκαιρία στα άτομα με αναπηρία, εφόσον το επιλέγουν, να μετακινούνται άνετα και χωρίς εμπόδια με όλες τις λεωφορειακές γραμμές», τόνισε η Γενική Γραμματέας του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών – Περιφερειακή Ένωση Κεντρικής Μακεδονίας Κατερίνα Λορέντζου,.  

 

Το πτυχίο

Ο Γαβριήλ Θυμιούδης, υπάλληλος του γραφείου ειδικών συγκοινωνιακών υπηρεσιών του ΟΑΣΘ, ένας από τους ανθρώπους που επί χρόνια κλείνουν τα ραντεβού για τις μετακινήσεις των ανθρώπων με αναπηρίες, έχει πολλά να θυμάται από τα τόσα χρόνια λειτουργίας της υπηρεσίας, ωστόσο ξεχωρίζει την περίπτωση ενός κοριτσιού, το οποίο πήρε το πτυχίο του με την πολύτιμη συμβολή του προγράμματος του Οργανισμού.

«Παλιότερα εξυπηρετούσαμε μία κοπέλα, η οποία διέμενε στην Περαία και σπούδαζε στο ΤΕΙ Σίνδου. Δεν υπήρχε η δυνατότητα να μεταφέρεται μόνη της, οπότε σχεδόν καθημερινά τη μεταφέραμε εμείς στα ΤΕΙ και εντέλει πήρε και το πτυχίο της», σημείωσε με χαρά και συγκίνηση.

 

Τα τηλέφωνα

Η δωρεάν υπηρεσία παρέχεται ανελλιπώς, επτά ημέρες την εβδομάδα, από τις 6 το πρωί έως τις 10 το βράδυ τις καθημερινές και από τις 7 το πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ τα Σαββατοκύριακα.

Τα τηλέφωνα για πληροφορίες και ραντεβού είναι 2310-933930 και 2310-952638 και λειτουργούν επτά ημέρες την εβδομάδα, από τις 6.30 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ.

 

 

Δείτε εδώ το video

 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!