Από τον Σούμπερτ στον Τσιτσάνη σε μια μοναδική χριστουγεννιάτικη γιορτή για μικρούς και μεγάλους από το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης

 


Το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα το Δημοτικό Ωδείο και οι Σχολές Χορού παρουσιάζουν στο πλαίσιο των εορταστικών τους εκδηλώσεων την παράσταση «Ιστορίες Χριστουγέννων».

Καθηγητές και σπουδαστές συμπλέουν επί σκηνής, με αφηγήτρια την Αφροδίτη Αθανασιάδου, σε ένα ταξίδι πλούσιο σε εικόνες, κίνηση και ήχους.

Κείμενα του Λέοντα Τολστόι και του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν συνδιαλέγονται με τη μουσική του Schubert, του Gounot, του Billy Joel, των Red Hot Chilli Peppers, του Βασίλη Τσιτσάνη και τις ευφάνταστες χορογραφίες των Jiry Kilian, Σοφίας Αποστολίδου, Φωτεινής Αναστασίου και Kinui Oiwa.

Η επιμέλεια της παραγωγής είναι προϊόν συνεργασίας των καλλιτεχνικών διευθυντών του φορέα Κώστα Μακρυγιαννάκη και Δήμητρας Κορωναίου και των διδασκόντων στο Δημοτικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και στις Σχολές Χορού του Δήμου. Η διασκευή των κειμένων του Τολστόι και του Άντερσεν καθώς και η σκηνοθετική επιμέλεια της παράστασης είναι του Μιχάλη Σιώνα.

Οι Ιστορίες Χριστουγέννων θα παρουσιαστούν το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου στο φουαγιέ του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης με ελεύθερη είσοδο για το κοινό και ώρα έναρξης 7.30 μ.μ.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!