«Ποιος αποφάσισε να μπει σε γενική εφημερία το «Παπανικολάου», ενώ δεν έχει ρεύμα από τη Δευτέρα;», δήλωση Δώρας Αυγέρη


 Ποιος αποφάσισε να μπει σε γενική εφημερία το «Παπανικολάου», ενώ δεν έχει ρεύμα από τη Δευτέρα; 

Από τα ξημερώματα της Δευτέρας το λεγόμενο «Νέο Κτίριο»  του Γ.Ν.Θ. «Παπανικολάου», στο οποίο στεγάζονται τα ΤΕΠ, ο Αξονικός και Μαγνητικός Τομογράφος, κλινικές και χειρουργεία, δεν έχει ρεύμα. 
Επί δύο μέρες λειτουργεί με μια γεννήτρια, ενώ έχει τεθεί εκτός λειτουργίας ο αξονικός τομογράφος. Ωστόσο, τόσο η διοίκηση του νοσοκομείου, όσο και η διοίκηση της 3η ΥΠΕ δεν μπήκαν στον κόπο να ενημερώσουν το κοινό, τους ασθενείς, ακόμη και το προσωπικό του νοσοκομείου για το μεγάλο πρόβλημα που προκλήθηκε, καθώς και ποιο είναι το σχέδιο αντιμετώπισής του. Προφανώς και δεν υπήρχε κανένα σχέδιο, όπως αποδεικνύεται, καθώς  το νοσοκομείο ξεκίνησε στα «σκοτεινά» τη γενική εφημερία του, με τη βλάβη σε εκκρεμότητα, το νέο κτίριο χωρίς ρεύμα, και τον αξονικό εκτός λειτουργίας! 

 Όπως αποκάλυψε σχετικό δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, βαριά περιστατικά που χρήζουν αξονικού τομογράφου διακομίζονται σε άλλα νοσοκομεία για την εξέταση και μετά επανέρχονται για τη συνέχιση της νοσηλείας τους στο Παπανικολάου!
(https://www.efsyn.gr/ellada/ygeia/370804_geniki-efimeria-horis-ilektriko-sto-papanikolaoy-blabi-apo-ti-deytera)

Η 3η και η 4η ΥΠΕ, η διοίκηση του «Παπανικολάου» αλλά και οι αρμόδιοι στην κυβέρνηση οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις πώς φτάσαμε, μετά τη σοβαρή βλάβη και πολυήμερη διακοπή της ηλεκτροδότησης στο νοσοκομείο-που ακόμα δεν έχει αποκατασταθεί-  στην απόφαση  να λειτουργήσει σε γενική εφημερία με τις βοηθητικές γεννήτριες στα όριά τους  και τον αξονικό εκτός λειτουργίας. 

Γιατί, δεν μεταφέρθηκε η γενική εφημερία σε άλλο διαθέσιμο νοσοκομείο; Ποιος και με ποιο σκεπτικό πήρε την απόφαση αυτή που θέτει σε κίνδυνο τις ζωές των ασθενών; 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!