Ολοκλήρωση των Χριστουγεννιάτικων Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στην Θεσσαλονίκη

 


“Ολοκλήρωση των Χριστουγεννιάτικων Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στην Θεσσαλονίκη”

Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκαν στις 10, 11 και 17 Δεκεμβρίου τα Χριστουγεννιάτικα Φεστιβάλ του FIRST® LEGO® LEAGUE Explore και Discover στην Θεσσαλονίκη. Στα Φεστιβάλ συμμετείχαν συνολικά 245 παιδιά από την περιοχή αλλά και εκπαιδευτικοί και γονείς που χειροκρότησαν και θαύμασαν την δουλειά τους. Μαζί με την Ομάδα της Eduact διασκέδασαν, κατασκεύασαν και χόρεψαν σε εορταστικό κλίμα.

Στο Φεστιβάλ στις 17 Δεκεμβρίου παρευρέθηκε και ο Νικόλαος Βεργίδης Plant HR Supervisor από ΤΙΤΑΝ ο οποίος παρακολούθησε την δουλειά των παιδιών και τα βράβευσε με μετάλλια.

Στόχος της φετινής σεζόν SUPERPOWERΕD℠, είναι οι ομάδες του FIRST® LEGO® League Explore να ερευνήσουν από πού προέρχεται η ενέργεια και πώς διανέμεται, αποθηκεύεται και χρησιμοποιείται και επιστρατεύοντας την SUPER POWERED δημιουργικότητά τους να χτίσουν ένα καινοτόμο και καλύτερο ενεργειακό μέλλον.

Το FIRST® LEGO® League είναι μια συνεργασία της FIRST® (For Inspiration and Recognition of Science and Technology) και του εκπαιδευτικού τομέα της LEGO® Education και διοργανώνεται κάθε χρόνο, από το 1998, σε περισσότερες από 110 χώρες παγκοσμίως. Αρμόδιος Φορέας και Εθνικός Διοργανωτής για την Ελλάδα είναι ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός Eduact και ο διαγωνισμός φέρει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων (Φ15/160778/Δ2).

Η κατηγορία FIRST® LEGO® League Explore αναφέρεται σε παιδιά ηλικίας (6-10 ετών) και έχει σχεδιαστεί για να κεντρίσει την περιέργεια των μικρών παιδιών και να την κατευθύνει προς την ανακάλυψη της επιστήμης και της τεχνολογίας στον κόσμο γύρω τους. Με διαφορετικό θέμα κάθε χρόνο η ετήσια Πρόκληση χωρίζεται σε δύο κύρια μέρη, την κατασκευή με LEGO και την αφίσα της ομάδας που με την βοήθεια των προπονητών τους στο τέλος θα παρουσιάσουν τις ιδέες τους. Τα παιδιά μαθαίνουν να λειτουργούν ομαδικά και να αναπτύσουν την κριτική τους σκέψη και φαντασία με διασκεδαστικό τρόπο.

Η κατηγορία FIRST® LEGO® League Discover αναφέρεται σε παιδιά ηλικίας (4-6 ετών) και εισάγει τα παιδιά στον κόσμο του STEAM ώστε να συμμετέχουν σε αυτό το ταξίδι γνώσης, να εξερευνήσουν και να προβληματιστούν με την χρήση πραγματικών καταστάσεων. Στόχος του προγράμματος είναι τα παιδιά ναι εμφανίζονται πιο σίγουρα και καλύτερα προετοιμασμένα για να αντιμετωπίσουν μελλοντικές προκλήσεις και να ανακαλύψουν τη χαρά της μάθησης.

Χρυσοί Χορηγοί Προγραμμάτων της Eduact είναι οι εταιρείες KLEEMANN, Ελληνικός Χρυσός και ΤΙΤΑΝ, Μεγάλος Χορηγός Προγραμμάτων το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΔΙΟΣ και η ΔΕΔΔΗΕ και  επιστημονικός μας συνεργάτης η Ο3 Out of the Ordinary, επίσημος αντιπρόσωπος προϊόντων και επιμόρφωσης LEGO® Education στην Ελλάδα.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!