ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεσσαλονίκης για flyover: Αφού δεν έχουνε ψωμί ας φάνε παντεσπάνι

 


ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεσσαλονίκης για flyover: Αφού δεν έχουνε ψωμί ας φάνε παντεσπάνι

Την ώρα που η κυβέρνηση βρίσκεται σε αποδρομή και η ελληνική κοινωνία αντιμετωπίζει ένα πρωτοφανές κύμα ακρίβειας και οικονομικής δυσπραγίας ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη για να μιλήσει στην εκδήλωση για την υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή του Flyover στην Ανατολική Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για μια ακόμη επικοινωνιακή φιέστα που προσπαθεί να αλλάξει την τοπική ατζέντα και να πείσει τους πολίτες της Θεσσαλονίκης ότι… γίνονται έργα. Μόνο που οι πολίτες της Θεσσαλονίκης γνωρίζουν, καθώς βιώνουν καθημερινά την εγκατάλειψη και την κατάρρευση της πόλης με ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Οι αστικές συγκοινωνίες βρίσκονται σε διάλυση, με τους πολίτες να στοιβάζονται στα αστικά λεωφορεία, το Μετρό Θεσσαλονίκης δεν έχει ξεκινήσει να λειτουργεί μετά την απόφαση να αποσπαστούν τα αρχαία ευρήματα της Βενιζέλου, το κυκλοφοριακό είναι το νούμερο ένα πρόβλημα της πόλης, και η κυβέρνηση επιλέγει να προσθέσει ακόμη ένα πρόβλημα, καθώς οι εργασίες για την Υπερυψωμένη Ταχεία Λεωφόρο (flyover) αναμένεται να επιδεινώσουν δραματικά το κυκλοφοριακό πρόβλημα.

Για την Υπερυψωμένη Ταχεία Λεωφόρο (flyover) έχουν διατυπωθεί σοβαρές ενστάσεις καθώς απειλεί το οικοσύστημα του περιαστικού δάσους του Σεϊχ Σου και εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε αποψίλωση 75.000 τετραγωνικών μέτρων του μοναδικού πνεύμονα της πόλης. Καμία πειστική απάντηση δεν έχει δοθεί, για ένα έργο που έχει σχεδιαστεί πριν από χρόνια και πίσω από κλειστές πόρτες, χωρίς καμία διαβούλευση με τους φορείς της πόλης.

Είναι γνωστό ότι εδώ και δεκαετίες γίνονται προσπάθειες σε διεθνές επίπεδο να μειωθεί η χρήση των Ι.Χ. αυτοκινήτων μέσω της ενίσχυσης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Η κυβέρνηση της ΝΔ για ακόμη μια φορά γυρίζει την πλάτη στις πραγματικές ανάγκες της πόλης, υπογράφοντας συμβάσεις εκατομμυρίων ευρώ για φαραωνικά έργα.

Η Θεσσαλονίκη δεν αντέχει ακόμη ένα «γεφύρι της Άρτας», μετά το Μετρό που αξίζει να θυμίσουμε ότι ξεκίνησε επί ΝΔ, «πάγωσε» επί ΝΔ και «ξεκόλλησε» και προχώρησε επί ΣΥΡΙΖΑ. Η πόλη έχει ανάγκη από έναν άλλο σχεδιασμό, με βάση τις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων της.

Κατά την τοποθέτηση του ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «συμφέροντα» που δεν ήθελαν να γίνει η απόσπαση και ο διαμελισμός των πολύτιμων αρχαίων ευρημάτων της Βενιζέλου. Μόνο που τα συμφέροντα των ολίγων τα εξυπηρετεί διαχρονικά η ΝΔ και ο ίδιος.   

Όσο για τη βεβαιότητα του ότι το έργο θα παραδοθεί από κυβέρνηση της ΝΔ, ας αφήσει στην άκρη τις βεβαιότητες, ο ελληνικός λαός έχει την τελευταία λέξη και η ετυμηγορία του θα είναι δυσάρεστη για τον ίδιο και για το κόμμα του.



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!