H Λαική Συσπείρωση καταγγέλλει την στάση Ζέρβα για την προσφυγή κατά της κινητοποίησης των εργαζομένων

 


ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Η «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» καταγγέλλει τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Ζέρβα που ζήτησε να κηρυχθεί παράνομη η  αποχή των εργαζόμενων στη καθαριότητα που απαιτούν όσα προβλέπει ο νόμος και η διοίκηση του αρνείται συστηματικά και παράνομα, να αποδώσει, βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία τους, επικαλούμενη «οικονομική αδυναμία» και «μακρόσυρτες διαδικασίες» ενώ ξοδεύει εκατομμύρια με απευθείας αναθέσεις  :

Μέτρα Ατομικής Προστασίας – Αποζημιώσεις (ετών) για τα Μέσα που αναγκάστηκαν να αγοράσουν οι εργαζόμενοι με τον «παχυλό μισθό» τους – Πληρωμή των υπερωριών – Να επιστρέψουν στη θέση τους οι εργαζόμενοι της καθαριότητας που εργάζονται σε άλλες θέσεις δημιουργώντας τεράστια κενά με ευθύνη του δήμου.

Ο Κ. Ζέρβας, θορυβημένος από δημοσκόπηση που τον καταδεικνύει «ανεπιθύμητο» από τη συντριπτική πλειοψηφία των δημοτών, ανεξαρτήτως κομματικής προτίμησης στο δημοτικό συμβούλιο,  έριξε την ευθύνη της «βρώμικης πόλης» σε 2 συνδικαλιστές που παρεμπόδισαν 700 εργαζόμενους να εργαστούν !!!

Η αποχή των εργαζόμενων (καλώς ή κακώς) ανεστάλη ΠΡΙΝ από τη προσφυγή του δήμου για να κηρυχθεί παράνομη και μεγάλο μέρος της πόλης είχε καθαριστεί.

ΩΣΤΟΣΟ στο δικαστήριο, σε ένα σώου παραλογισμού, η πλευρά του δήμου θεώρησε παράνομη και την απόφαση αναστολής της αποχής που δεν πρέπει το δικαστήριο να  λάβει υπ’ όψιν. 

Η πραγματική ουσία της αίτησης του δήμου στα δικαστήρια ήταν :

Να φιμωθεί και στο μέλλον η φωνή των εργαζόμενων για τα ίδια δίκαια και προβλεπόμενα από το νόμο αιτήματα, να σταματήσει κάθε διεκδίκηση τους, να απαλλαγεί ο δήμος από τις υποχρεώσεις τους στους εργαζόμενους.

Να υποχρεωθούν στο διηνεκές οι εργαζόμενοι στη καθαριότητα να εργάζονται υποχρεωτικά και τα Σαββατοκύριακα.

Δηλ. ΟΤΙ ακριβώς ζητούν οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές (ντόπιοι ή ξένοι). Που πριν επενδύσουν στην ιδιωτικοποίηση της ανακύκλωσης - καθαριότητας, αστικών συγκοινωνιών, φιλέτων της πόλης (π.χ. ΔΕΘ, παραλιακό μέτωπο, ΑΛΛΑΤΙΝΗ κλπ) πρώτα «επενδύουν» σε κυβερνήσεις και δημάρχους. Η κυβέρνηση της ΝΔ και ο εντεταλμένος της Ζέρβας με τη σειρά τους «επενδύουν» στην υποστήριξη των επενδυτών όπως προηγούμενες κυβερνήσεις και δήμαρχοι, για να επιβιώσουν πολιτικά.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» κατήγγειλε τον Κ. Ζέρβα στο δημοτικό συμβούλιο, παραβρέθηκε στο δικαστήριο. Παρακολουθεί τη διοίκηση Ζέρβα αλλά και «αντιπολιτευόμενες» παρατάξεις που ξεχνώντας τις δικές τους κυβερνήσεις και δημάρχους, τις ιδιωτικοποιήσεις και τα ΜΑΤ του Μπουτάρη, που συνεχίζει ο Ζέρβας, εμφανίζονται σαν «σωτήρες».  Καλεί τους εργαζόμενους του δήμου :

Να διεκδικήσουν όσα τους οφείλονται και έχουν ανάγκη για την υγεία τους. Υποχώρηση, αναμονή σημαίνει «συναίνεση» σε όσα ετοιμάζουν δήμος, κυβέρνηση, επενδυτές της ιδιωτικοποίηση των φιλέτων. Να θυμηθούν :  Όταν ανέθεσαν τη τύχη τους σε «καλύτερη» κυβέρνηση, σε «καλύτερο» δήμαρχο, προδόθηκαν.

Οι μόνοι που μπορούν να σώσουν τους εργαζόμενους είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.  

Καλεί τους εργαζόμενους της πόλης να σταθούν ενεργητικά αλληλέγγυοι στους συναδέλφους της καθαριότητας του δήμου.

 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!