Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας: "O πόνος μας οργή, οχι άλλα εγκλήματα στις πλάτες των παιδιών μας!"

 


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΕΝΩΣΕΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

http://omegokmak.blogspot.gr , e-mail: omegokmak@gmail.com

  

Ο ΠΟΝΟΣ ΜΑΣ ΟΡΓΗ, ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ!

Με αφορμή το έγκλημα στο 9ο  Δημοτικό σχολείο Σερρών εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του 11χρονου μαθητή που έχασε τη ζωή του.

Ο θάνατος του παιδιού και ο τραυματισμός των συμμαθητών του μας κάνει να πλημμυρίζουμε οργή και αγανάκτηση και αναρωτιόμαστε γιατί θα πρέπει εν έτει 2022 να στέλνουμε τα παιδιά μας σε σχολεία που δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ούτε την ασφάλειά τους;;

Προκαλεί απορία η ανακοίνωση των Υπουργείων Παιδείας και Εσωτερικών ότι θα αναζητηθούν οι ευθύνες. Κατά τη γνώμη μας, την κύρια ευθύνη φέρει τόσο η σημερινή όσο και οι προηγούμενες Κυβερνήσεις που πέρασαν την ευθύνη για τη συντήρηση των σχολείων στους Δήμους, περικόπτοντας κάθε χρόνο τη χρηματοδότηση. Φέρουν οι Δημοτικές Αρχές που αποποιούνται ευθυνών, με μοναδική απάντηση ότι τα ταμεία των σχολικών επιτροπών είναι άδεια.

Ρωτάμε: θα μιλούσαμε σήμερα με τους ίδιους τραγικούς όρους αν ο στοιχειώδης έλεγχος/ επισκευές  για τη λειτουργία των σχολείων γινόταν από το καλοκαίρι, όπως πάγια ζητούν γονείς και εκπαιδευτικοί; Αν γινόταν με ευθύνη του κράτους ή τουλάχιστον σε μέρες που το σχολείο ήταν κλειστό; Τελικά ποιος αποφασίζει και ποιος παίρνει την ευθύνη για ζητήματα που αφορούν τα σχολικά κτήρια, δηλαδή τα κτήρια που τα παιδιά μας περνούν τη μισή τους μέρα;

Το σημερινό τραγικό έγκλημα δεν προέκυψε από το πουθενά! Είναι η συνέχεια σε μια αλυσίδα γεγονότων, όπως η πτώση ανεμιστήρα πριν 2 χρόνια στη Θεσσαλονίκη ή οι εικόνες μαθητών να προσπαθούν να διαφύγουν από πλημμυρισμένα σχολεία πατώντας πάνω σε θρανία. 

Εμείς οι γονείς δηλώνουμε ότι δε θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Δεν είναι της μοίρας μας γραφτό να ζούμε έτσι.

Το ΔΣ της Ομοσπονδίας Γονέων καλεί όλους τους γονείς τον κόμπο που νιώθουν σήμερα στο στομάχι με το άκουσμα της τραγικής είδησης, να τον μετατρέψουν σε δημιουργική δράση! Να μαζικοποιήσουν τους Συλλόγους τους, να δυναμώσουν τις Ενώσεις τους, να οργανώσουν τον αγώνα τους για σύγχρονα και ασφαλή σχολεία για όλα τα παιδιά!

Θεσσαλονίκη, 5/12/2022

 

 

 

 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!