Σάββας Αναστασιάδης: "Xάρη στη συνετή πολιτική μας συνεχίζουμε τα γενναία μέτρα"

 


ΣΑΒΒΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ:  «ΧΑΡΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΓΕΝΝΑΙΑ ΜΕΤΡΑ»

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

«Ο φετινός προϋπολογισμός καταρτίστηκε με υπευθυνότητα  και σύνεση και προτάσσει την ισορροπία ανάμεσα στα πλέον κρίσιμα ζητούμενα για τη χώρα μας:  Την οικονομική αποτελεσματικότητα, την προστασία του κοινωνικού συνόλου και την ουσιαστική αποκατάσταση των δημοσίων οικονομικών», τόνισε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Β’ Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης στην ομιλία του στη Βουλή κατά τη συζήτηση επί του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2023.

«Ο υπό ψήφιση προϋπολογισμός είναι σταθμός στην πορεία της χώρας μας: ο πρώτος τα τελευταία δώδεκα χρόνια που καταρτίστηκε εκτός μνημονιακής επιτήρησης και μακριά από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας. Παρά την παγκόσμια αναταραχή είναι προϋπολογισμός σταθερότητας», επισήμανε ο κ. Αναστασιάδης, ο οποίος αναφέρθηκε στα συστηματικά μέτρα που έλαβε και συνεχίζει να λαμβάνει η κυβέρνηση της ΝΔ για τη στήριξη κάθε πολίτη σε μία περίοδο διαδοχικών κρίσεων.  

«Η συνετή πολιτική που ακολουθήσαμε τα τρία τελευταία χρόνια, μας επιτρέπει να συμπεριλάβουμε γενναίες αποφάσεις στον φετινό προϋπολογισμό», ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ επισημαίνοντας τη σειρά από ευεργετικά μέτρα που έπονται, όπως οι αυξήσεις στον κατώτατο μισθό και τις συντάξεις, η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και άλλες φοροελαφρύνσεις,  οι ενισχύσεις σε αγρότες, κτηνοτρόφους και ένστολους, η στήριξη της μητρότητας και των νέων ζευγαριών.

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Αναστασιάδης τόνισε: «Όλα τα στοιχεία δείχνουν πως η εθνική οικονομία αντιστέκεται στις διαδοχικές κρίσεις. Ο προϋπολογισμός του 2023 δεν είναι των εύκολων λύσεων και των μαγικών συνταγών. Πατάει στον ρεαλισμό και την υπευθυνότητα, για μία  οικονομία υγιή, ακμάζουσα, θωρακισμένη απέναντι σε ενδεχόμενες απειλές. Είναι έντιμος προς τις επόμενες γενιές και ανταποκρίνεται στο χρέος μας για μία ευημερούσα κοινωνία. Ακολουθεί την οικονομική γραμμή που χαράσσει διαχρονικά η Νέα Δημοκρατία, με μεγάλη συνέπεια, για στόχους μετρήσιμους και επιτεύξιμους. Αποδείξαμε έμπρακτα ότι σε κάθε δοκιμασία καταφέρνουμε να σταθούμε όρθιοι κι αυτό θα κάνουμε ξανά, όποτε χρειαστεί. Δίνοντας ελπίδα, αισιοδοξία και προοπτική στην πατρίδα μας, όπως κάνουμε και με τον προϋπολογισμό που καταθέσαμε». 

 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!