18 προτάσεις διαχείρισης, αξιοποίησης και επαναχρησιμοποίησης του νερού από τους φοιτητές του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος του ΔιΠαΕ

 


ΚΥΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΝΕΡΟΥ

18 προτάσεις διαχείρισης, αξιοποίησης και επαναχρησιμοποίησης του πιο πολύτιμου φυσικού πόρου από τους φοιτητές του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος του ΔιΠαΕ

Συστήματα πυρόσβεσης που λειτουργούν με φωτοβολταϊκά και αισθητήρες, αξιοποίηση του βρόχινου νερού για οικιακές χρήσεις, αφαλάτωση του νερού για επαναχρησιμοποίησή του, πρόταση για την αξιοποίηση των ταρατσών των πολυκατοικιών της Θεσσαλονίκης και μετατροπή τους σε πράσινες, ανακύκλωση του νερού για εξοικονόμηση ενέργειας, συστηματικός πρωτοποριακός έλεγχος του νερού για την πρόληψη ασθενειών, έξυπνη διαχείριση των όμβριων υδάτων, η έλλειψη νερού στα ελληνικά νησιά, η έξυπνη διαχείριση απωλειών νερού, χρήση αισθητήρων για τον έλεγχο του δικτύου ύδρευσης, το νερό στην Αρχαία Ελλάδα.

Αυτές είναι μερικές από τις 18 συνολικά εργασίες/προτάσεις που παρουσίασαν οι φοιτητές του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος του ΔιΠαΕ, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου με κεντρικό θέμα «Η κυκλική Οικονομία του Νερού».

 

Η αναπληρώτρια Πρόεδρος του Τμήματος και Διευθύντρια του Εργαστηρίου Εικονικής Πραγματικότητας του Τμήματος στο ΔιΠαΕ Σίνδου, Παρασκευή Μεντζέλου που είχε την ευθύνη της εκδήλωσης είπε μεταξύ άλλων ότι «το Νερό είναι το επόμενο μεγάλο ζήτημα και η ορθολογική διαχείρισή του είναι ένα θέμα που αφορά όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά την Παγκόσμια Κοινότητα»

 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι βουλευτές ΝΔ στην Α περιφέρεια Θεσσαλονίκης Κώστας Γκιουλέκας, Δημήτρης Κούβελας, Στράτος Σιμόπουλος και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Α Θεσσαλονίκης Χρήστος Γιαννούλης, ενώ χαιρετισμό απέστειλε ο Υπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας Θράκης και βουλευτής ΝΔ στην Α Περιφέρεια Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης.

Μεταξύ των παρευρισκόμενων στην εκδήλωση ήταν η Χρυσή Γκαβανίδου μέλος της Νομαρχιακής ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ στην Α Θεσσαλονίκης και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας του ΔιΠαΕ και ο Κώστας Πούλιος Μηχανικός Περιβάλλοντος του ΦΟΣΔΑ.        


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!