«Μια Γέφυρα Αλλιώτικη από τις Άλλες... και ο Δράκος του Νερού» - Μουσικό Παραμύθι από τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης για παιδιά 7 έως 12 ετών

 


«Μια Γέφυρα Αλλιώτικη από τις Άλλες... και ο Δράκος του Νερού»

της Βάνας Παπαϊωάννου

Μουσικό Παραμύθι από τη Συμφωνική Ορχήστρα

Δήμου Θεσσαλονίκης για παιδιά 7 έως 12 ετών

 

Η Διεύθυνση Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης ξεκινάει τη νέα χρονιά με ένα μουσικό παραμύθι για παιδιά που προσφέρεται δωρεάν σε όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

 

Η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, με μαέστρο τον Χάρη Ηλιάδη και αφηγήτρια τη θεατρολόγο Τζένη Ζαπτιέ θα πραγματοποιήσει στο Δημοτικό Θέατρο Άνετον μια σειρά συναυλιών, για τους μαθητές από 7 έως 12 ετών,  τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2023.

Πρόκειται για ένα μουσικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, μια παραγωγή του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, που περιλαμβάνει το μουσικό παραμύθι της Βάνας Παπαϊωάννου με τίτλο «Μια Γέφυρα Αλλιώτικη από τις Άλλες... και ο Δράκος του Νερού». Ένα έργο  εμπνευσμένο από το έργο του Έλληνα συνθέτη Νίκου Σκαλκώτα (1904 - 1949), που θεωρείται ως ένας από τους σημαντικούς συνθέτες του 20ού αιώνα. Στο παραμύθι ο συνθέτης εμφανίζεται στην παιδική του ηλικία. Η αφήγηση του παραμυθιού συνοδεύεται από οπτική απεικόνιση (βιντεοπροβολή) ενώ τα μουσικά αποσπάσματα της Συμφωνικής Ορχήστρας, που ακολουθούν την αφήγηση,  έχουν ως κριτήριο επιλογής τον χρόνο της περιοδικής ενεργητικής ακρόασης και την αποτύπωση – εκπροσώπηση των βασικών μουσικών εποχών όπως το μπαρόκ, η κλασική μουσική, ο ρομαντισμός, ο μουσικός 20ός αιώνας και η εθνική μουσική μας σχολή.

«Θέλουμε η νέα χρονιά να ξεκινήσει με μια δράση για τους μικρούς μας φίλους. Το μουσικό παραμύθι που θα παρουσιάσει η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης αποτελεί ένα μικρό αλλά σημαντικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που θα συμβάλλει στην πολύπλευρη ανάπτυξη των μαθητών/ιών μέσω της επαφής τους με την τέχνη και τον πολιτισμό. Στόχος του προγράμματος είναι να μυηθούν  τα παιδιά στον κόσμο της μουσικής και θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία σε όσο το δυνατόν περισσότερους μαθητές να παρακολουθήσουν αυτές τις παραστάσεις» δήλωσε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Τουρισμού Μαρία Καραγιάννη.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!