7ο Φεστιβάλ Βαλκανικής Μουσικής στην Καστοριά

 


7ο Φεστιβάλ Βαλκανικής Μουσικής στην Καστοριά

 

Το Φεστιβάλ Βαλκανικής Μουσικής διοργανώνεται στην Καστοριά, στις 5 Ιανουαρίου κάθε έτους.

Μουσικά σχήματα και ορχήστρες, από την Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, συμμετέχουν, σε ένα μουσικό "Πανηγύρι" στο Ιστορικό κέντρο της Καστοριάς, την 5η Ιανουαρίου με στόχο, να αναδειχθεί η Καστοριά ως τόπος συνάντησης μουσικών και συγκροτημάτων.

Το Φεστιβάλ Βαλκανικής Μουσικής, το μεγαλύτερο και γνωστότερο στην Eλλάδα, συστήθηκε στο κοινό για πρώτη φορά στις 5 Ιανουαρίου 2015 καθώς οι διοργανωτές, «εκμεταλλεύτηκαν», την παρουσία στην πόλη της Καστοριάς ορχηστρών από διάφορες περιοχές της ελλάδος και όχι μόνο, που βρίσκονταν εκεί, για το 3ήμερο των καρναβαλικών εκδηλώσεων (ραγκουτσάρια). Τα χρόνια που ακολούθησαν, στο Φεστιβάλ συμμετείχαν δεκάδες ορχήστρες από την Ελλάδα και χώρες του εξωτερικού -κυρίως τα Βαλκάνια- με μουσικούς και συγκροτήματα πολλά από τα οποία, είναι παγκοσμίως γνωστά. Το Φεστιβάλ έχει γίνει πόλος έλξεις επισκεπτών για την περιοχή καθώς συμπίπτει με την έναρξη των εκδηλώσεων, για το Καστοριανό καρναβάλι -ξεκινάει μία μέρα μετά (6 Ιανουαρίου)- και έχει την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας και του Δήμου Καστοριάς.

Το 7ο Φεστιβάλ Βαλκανικής Μουσικής θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2023 στην πλατεία Παναγίας Κουμπελίδικης (Ιστορικό κέντρο Καστοριάς) και ώρα προσέλευσης 7:00μμ..

 

Balkan Street Food

Για πρώτη φορά στην εκδήλωση, ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει ξεχωριστές γεύσεις, με συνταγές των Βαλκανίων, μαγειρεμένες από τον "Messi" του catering executive chef street food magister Nikos_Tsernos

 

Συμμετέχουν :

·         ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

·         ΧΑΛΚΙΝΑ ΗΧΟΧΡΩΜΑΤΑ WEST MACEDONIA

·         ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΝΤΙΜΤΣΙΟΥ KASTORIA

·         BOJAN KRSTIC ORKESTAR SERBIA

·         ΑΓΙΑ ΦΑΝΦΑΡΑ ATHENS

·         SPECIAL GUEST

THE SIDESHIFTER : Balkan and World Underground Fusion

 

INFO : ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

            facebook.com/festbalkan (@festbalkan)

            instagram.com/balkanfest (@balkanfest)

            hashtag : #balkanfestivalkastoria

            youtube : bit.ly/3GiFFl1

            e-mail : balkanfestival@hotmail.com

 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!