Δ. Ωραιοκάστρου: Διευκρινίσεις για ανακριβή στοιχεία στην εφαρμογή προβολής ενταγμένων έργων στην ιστοσελίδα του Πράσινου Ταμείου προς αποκατάσταση της αλήθειας

 


Δ. Ωραιοκάστρου: Διευκρινίσεις για ανακριβή στοιχεία στην εφαρμογή προβολής ενταγμένων έργων στην ιστοσελίδα του Πράσινου Ταμείου προς αποκατάσταση της αλήθειας

Από τον Δήμο Ωραιοκάστρου και προς αποκατάσταση της αλήθειας ανακοινώνεται ότι αναρτήσεις που δημοσιεύτηκαν σε ιστοσελίδες μέσων ενημέρωσης στις 13 Ιανουαρίου 2023 και αφορούν σε χρηματοδοτήσεις ενταγμένων έργων του Δήμου Ωραιοκάστρου στο Πράσινο Ταμείο δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Έπειτα από την διαπίστωση ανακριβών στοιχείων που εμφανιζόταν στην εφαρμογή προβολής ενταγμένων έργων που φιλοξενείται στην ιστοσελίδα του Πράσινου Ταμείου, η Διοίκηση του Δήμου Ωραιοκάστρου επικοινώνησε με την Διοίκηση του Πράσινου Ταμείου, η οποία και παρείχε διευκρινίσεις, υπογραμμίζοντας ότι εξαιτίας τεχνικού προβλήματος εμφανιζόταν «ανακριβή αποτελέσματα που δεν ανταποκρίνονται στους πραγματικούς προϋπολογισμούς των ενταγμένων έργων».

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του Πράσινου Ταμείου, Στάθης Σταθόπουλος, σε ηλεκτρονική επιστολή του προς τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου, Παντελή Τσακίρη, σημειώνει τα εξής:

 

«Σε συνέχεια της επικοινωνίας μας αναφορικά με την διαπίστωση προφανώς ανακριβούς στοιχείου στην εφαρμογή προβολής ενταγμένων έργων που φιλοξενείται στην διαδικτυακή πύλη του Πράσινου Ταμείου, που είδε το φως της δημοσιότητας σε τοπικό Μέσο, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι, με βάση την ενημέρωση που έχουμε από την ανάδοχο εταιρία, κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας η εν λόγω εφαρμογή βρίσκεται σε διαδικασία αναβάθμισης, προκειμένου να ενσωματωθούν οι εντάξεις έργων που πραγματοποιήθηκαν κατά το τελευταίο διάστημα. Ως εκ τούτου, είναι πιθανό, περιστασιακά, οι αναζητήσεις έργων που πραγματοποιούνται με την χρήση των φίλτρων που διαθέτει η εφαρμογή, να επιστρέφουν ανακριβή αποτελέσματα που δεν ανταποκρίνονται στους πραγματικούς προϋπολογισμούς των ενταγμένων έργων.

Ειδικότερα για το πρόβλημα που παρατηρήθηκε σε ενταγμένο έργο του Δήμου Ωραιοκάστρου, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι σύμφωνα με την αναφορά που εξήχθη από την βάση δεδομένων, ο εν λόγω δήμος διαθέτει ενταγμένο έργο που αφορά στην ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙΟΥ (ΑΔΑ Ένταξης 9ΑΒΨ46Ψ844-ΒΘ4) συνολικού προϋπολογισμού 430.744,00 ευρώ και όχι 43.074.400 ευρώ, όπως διαπιστώθηκε από εσάς και από επισκέπτες της διαδικτυακής πύλης. Θα ήμασταν ευτυχείς αν είχαμε τη δυνατότητα να μπορούμε να διαθέτουμε τέτοια ποσά ανά Δήμο, είναι, όμως, γνωστό ότι ο ετήσιος προϋπολογισμός μας περιορίζεται στο 2,5% μόλις των διαθεσίμων μας, ήτοι σε ποσά μεταξύ 115-140 εκ. ευρώ ετησίως από το 2019 ως σήμερα για όλη τη χώρα.

Προς αποφυγή λήψης εσφαλμένων αποτελεσμάτων, η ανωτέρω εφαρμογή έχει απενεργοποιηθεί προσωρινά, έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία της αναβάθμισης. Η ενημέρωση αυτή κοινοποιείται και στην ανάδοχο εταιρία, προκειμένου να παραπέμψετε οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο προς αποκατάσταση της πραγματικής εικόνας των Π/Υ έργων του εν λόγω Δήμου. Ζητούμε συγγνώμη για την αναστάτωση».


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!