Δήμος Θεσσαλονίκης: Εκτεταμένο πρόγραμμα δενδροφυτεύσεων στην οδό Κρήτης – Δεκάδες νέα δέντρα με όρους ασφάλειας για τους πολίτες

 


ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Εκτεταμένο πρόγραμμα δενδροφυτεύσεων στην οδό Κρήτης – Δεκάδες νέα δέντρα με όρους ασφάλειας για τους πολίτες

Ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, ώστε η οδός Κρήτης στην ανατολική πλευρά της πόλης να πρασινίσει με δεκάδες νέα δέντρα που φυτεύονται σε όλο το μήκος της, θέτει σε εφαρμογή ο Δήμος Θεσσαλονίκης. Το εκτεταμένο πρόγραμμα δενδροφυτεύσεων, που έχει καταρτιστεί ειδικά για την οδό Κρήτης, ξεκίνησε σήμερα (16/01) το πρωί και υλοποιείται με εντατικούς ρυθμούς.

 

Στην οδό Κρήτης βρέθηκε σήμερα και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος επιθεώρησε τις εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη για να ολοκληρωθούν οι νέες δενδροφυτεύσεις. Παράλληλα, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης συνομίλησε με κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής, που εμφανίστηκαν εξαιρετικά ικανοποιημένοι αλλά και ανακουφισμένοι για την παρέμβαση του Δήμου, καθώς δεκάδες από τα δέντρα που υπήρχαν στην οδό Κρήτης ήταν πολύ γηρασμένα και εμφάνιζαν σαθρότητα και μεγάλες σπηλαιώσεις, με αποτέλεσμα να καθίστανται επικίνδυνα.

 

Ειδικότερα, η αντικατάσταση ενός μεγάλου μέρους της δεντροστοιχίας της οδού Κρήτης ήταν απολύτως επιβεβλημένη, καθώς 175 σε σύνολο 256 δέντρων κρίθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες ως άκρως επικίνδυνα και πιθανά για αιφνίδια πτώση. Για την άρση των κινδύνων σε πρώτη φάση, τον περασμένο Οκτώβριο, οι υπηρεσίες πρασίνου προχώρησαν στην αυστηρή κλάδευση των 175 δέντρων, ηλικίας μεγαλύτερης των 50 ετών, για τα οποία διαπιστώθηκε μεγάλη επικινδυνότητα.

 

Από σήμερα το πρωί στη θέση των γηρασμένων και άκρως επικίνδυνων δέντρων που υπήρχαν στην οδό Κρήτης, ο Δήμος Θεσσαλονίκης άρχισε να τοποθετεί ισάριθμα νέα δέντρα, ώστε το πράσινο στην περιοχή όχι μόνο να αποκατασταθεί αλλά και να αναβαθμιστεί. Στην οδό Κρήτης τοποθετούνται κατά κύριο λόγο πεδινοί σφένδαμοι, ένα φυλλοβόλο δένδρο με μεγάλη ανθεκτικότητα στις χαμηλές θερμοκρασίες και περιορισμένες απαιτήσεις κλάδευσης, που έχει σφαιρική ανάπτυξη.

 

Οι φυτεύσεις των νέων δέντρων εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες. Παράλληλα, ο Δήμος Θεσσαλονίκης αποκαθιστά δεντροδόχους τις οποίες άγνωστοι είχαν κλείσει με τσιμέντο, ενώ τα δέντρα της οδού Κρήτης που διαπιστώθηκε ότι είναι υγιή διατηρούνται και προστατεύονται.

 

Ήδη τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες δεντροφυτεύσεις στα δύο πάρκα της οδού Κρήτης, στα οποία φυτεύτηκαν περίπου 70 νέα δέντρα. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό των αρμόδιων δημοτικών υπηρεσιών, μέχρι την άνοιξη θα πραγματοποιηθούν πάνω από 3.000 δενδροφυτεύσεις σε όλες τις γειτονιές της Θεσσαλονίκης.

 

Την περιοχή της Κρήτης επισκέφθηκαν σήμερα μαζί με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Ερωτόκριτος Θεοτοκάτος και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Νίκος Λιακόπουλος.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!