Σάββας Αναστασιάδης: "H Mικρασιατική καταστροφή σφράγισε την πορεία της Ελλάδας"


 ΣΑΒΒΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ:  «Η ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΦΡΑΓΙΣΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ»

 

Στη Μικρασιατική Καταστροφή ως μείζον γεγονός που σφράγισε την πορεία της χώρας αναφέρθηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Β΄ Θεσσαλονίκης, πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής Σάββας Αναστασιάδης  συνομιλώντας με  τους δημοσιογράφους Λάζαρο Θεοδωρακίδη στον FLASH Radio 99.4 και  Βασίλη Κοντογουλίδη στον FM 100.

«Η Καταστροφή, όπως και η εγκατάσταση των προσφύγων στην Ελλάδα λειτούργησαν καταλυτικά για το νέο ελληνικό κράτος», τόνισε ο κ. Αναστασιάδης, ενόψει της εκδήλωσης που διοργανώνει την Κυριακή στις 11.00 π.μ. στο «Porto Palace» με θέμα «Εκατό χρόνια μετά, στην Προκυμαία του
Αύριο» και ομιλητές τον υφυπουργό Παιδείας Άγγελο Συρίγο και τον βουλευτή της ΝΔ, πρώην αν. υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Γιώργο Κουμουτσάκο. «Είναι μία μικτή ιστορική και πολιτική εκδήλωση, για να θυμηθούμε οι παλιοί και να μάθουν οι νέοι ποιες ήταν οι πολιτικές αποφάσεις που καθόρισαν την πορεία του κράτους», επισήμανε.

  • Σε ερώτηση του Βασίλη Κοντογουλίδη για την ημερομηνία των εκλογών και εάν συνδέονται με τις τουρκικές ο κ. Αναστασιάδης απάντησε:

«Δεν θα καθοριστούν οι δικές μας εκλογές από τις τουρκικές. Βεβαίως είναι μία παράμετρος που η κυβέρνηση θα λάβει σοβαρά υπόψιν. Όσο για το αν θα γίνουν οι εκλογές Απρίλιο ή Μάιο, πριν ή μετά το Πάσχα δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία».

  • Σχολιάζοντας την επίσκεψη του Τσαβούσογλου στις  ΗΠΑ στη συνομιλία του με τον Λάζαρο Θεοδωρακίδη, ο κ. Αναστασιάδης είπε:

«Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών γύρισε με άδεια χέρια. Φάνηκε ότι παραδέχεται πως οι ισορροπίες στο Αιγαίο έχουν ανατραπεί υπέρ της Ελλάδος γιατί ζήτησε από τον Μπλίνκεν να κρατήσει ίσες αποστάσεις ανάμεσα στις δύο χώρες. Απόφαση δεν έχει παρθεί αλλά φαίνεται ότι φοβάται πολύ τον Μπομπ Μενέντεζ και τις αποφάσεις που θα πάρει η Γερουσία.  Η διαπραγμάτευση δεν είχε αποτέλεσμα. Οι ΗΠΑ προσπαθούν να κρατήσουν την Τουρκία στο ΝΑΤΟ και τη Δύση, αλλά στηρίζουν περισσότερο τη χώρα μας που απέδειξε ότι είναι πιστός σύμμαχος».

  • Για το ζήτημα της ακρίβειας ο κ. Αναστασιάδης είπε:

«Η κυβέρνηση κρίνει με βάση το συνολικό συμφέρον και παίρνει τις αποφάσεις που χρειάζεται για να στηρίξει τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Η οικονομία μας έχει θετικές επιδόσεις παρά τις αλλεπάλληλες εισαγόμενες κρίσεις. Είμαστε από τις χώρες με τη χαμηλότερη αύξηση στις τιμές των τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, ενώ ο πληθωρισμός τον Δεκέμβριο αποκλιμακώθηκε σε σύγκριση με τους προηγούμενους μήνες». 

 

  


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!