Δήμος Κορδελιού Ευόσμου: Νέοι απινιδωτές εγκαταστάθηκαν για την αντιμετώπιση αφνίδιων καρδιακών επεισοδίων. Δείτε χάρτη με τους 25 απινιδωτές στον δήμο

 


Ο  Δήμος Κορδελιού Ευόσμου δια της Αντιδημαρχίας  Κοινωνικής Προστασίας Δημόσιας Υγείας ΚΕΠ, συνεχίζει την προμήθεια και την τοποθέτηση απινιδωτών στο Δήμο μας, ο αριθμός των οποίων διαρκώς αυξάνεται για την άμεση παρέμβαση στην αντιμετώπιση αιφνίδιων καρδιακών επεισοδίων και απευθύνει μήνυμα προς όλους τους πολίτες- όλων των ηλικιών – να εκπαιδευθούν στην παροχή πρώτων βοηθειών ώστε με την χρήση των απινιδωτών να μπορούν να σώσουν μια ανθρώπινη ζωή.

 

Πρόσφατα ο Δήμαρχος κ. Κλεάνθης Μανδαλιανός μαζί με την αντιδήμαρχο κ. Φωτεινή Πεσματζόγλου Δεβετζή παρέδωσαν στην Αντιδήμαρχο Αθλητισμού και Νέας Γενιάς κ. Μαρία Γαβαλά 9 απινιδωτές οι οποίοι τοποθετήθηκαν στους αθλητικούς χώρους για ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια των αθλητών κατά την ώρα της άθλησης τους, ενώ οι υπόλοιποι 6 τοποθετήθηκαν σε ισάριθμες δημοτικές υπηρεσίες με μεγάλη προσέλευση  κοινού.

 

«Με στόχο μας την ασφάλεια και την  παροχή  πρώτων βοηθειών για την διάσωση όχι μόνον των συνδημοτών μας, αλλά όλων των ανθρώπων που κάποια στιγμή στα όρια του Δήμου μας, ενδέχεται να υποστούν  ένα καρδιακό επεισόδιο ολοκληρώσαμε την εγκατάσταση ακόμη 15 απινιδωτών, αποδεικνύοντας   με πράξεις  ότι στο επίκεντρο κάθε έργου και κάθε προσπάθειας μας, έχουμε τον άνθρωπο και τις έκτακτες ανάγκες του και κυρίως αυτές που απειλούν την ζωή τους.  Ως γιατρός γνωρίζω  ότι ο μεγαλύτερος εχθρός ενός εμφράγματος είναι ο χρόνος, με κρισιμότερα τα πρώτα 300 δευτερόλεπτα, δηλαδή τα πρώτα 5’ λεπτά.  Αν τελικά όμως φτάσουν κοντά του, εκπαιδευμένοι άνθρωποι με έναν αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή,  το ποσοστό διάσωσης βάσει των επιστημονικών ερευνών, είναι μέχρι και 70% να επιστρέψει στη ζωή» δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Κλεάνθης Μανδαλιανός, προσθέτοντας ότι είναι πλέον πρώτη ανθρώπινη και κοινωνική ανάγκη να εκπαιδευθούν όλοι οι συνδημότες μας, στην παροχή πρώτων βοηθειών ΚΑΡΠΑ, ώστε να μπορούν οι πολίτες να χρησιμοποιήσουν τους απινιδωτές που τοποθετεί ο Δήμος. Η εκπαίδευση των πολιτών είναι καταλυτική. Ειδάλλως όσους απινιδωτές και αν βάλουμε – θα είναι άχρηστοι!

 


« Μαζί με τις εκστρατείες πρόληψης, τις πρωτοβουλίες προαγωγής υγείας, τις εθελοντικές αιμοδοσίες και μυελού των οστών, αυξάνουμε διαρκώς και τα μέσα διάσωσης των συνανθρώπων μας που κάποια στιγμή θα τους συμβεί κάτι εντός των ορίων του Δήμου μας. Είναι καθήκον μας, να προβλέπουμε και χρέος μας να προμηθευόμαστε μέσα προστασίας της ζωής όλων μας» δήλωσε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας Δημόσιας Υγείας και Πρόεδρος της ΔΗΚΕΚΕ κ. Φωτεινή Πεσματζόγλου Δεβετζή, καλώντας όλους τους συνδημότες μας να δηλώσουν συμμετοχή για την εκμάθηση πρώτων βοηθειών που πραγματοποιούνται  στους χώρους του τμήματος προστασίας και προαγωγής δημόσιας υγείας στου Δήμου μας, τονίζοντας ότι εντός του 2023 θα ανοίξει και νέο  πρόγραμμα εκπαίδευσης για τους πολίτες,.

 

Σύμφωνα με το Τμήμα Προστασίας & Προαγωγής Δημόσιας Υγείας, έγινε η προμήθεια  και ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση ακόμη 15 νέων απινιδωτών, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των απινιδωτών στο Δήμο μας- σε 25, η τοποθέτηση των οποίων  πραγματοποιείται σε δημοτικούς αθλητικούς χώρους και δημοτικές υπηρεσίες με μεγάλη συναλλαγή κοινού.

 

Μόνη εξαίρεση θα αποτελεί ο απινιδωτής που θα χρησιμοποιείται από την Δημοτική Αστυνομία, ο οποίος θα μεταφέρεται με περιπολικό σε χώρους συγκέντρωσης πολλών ατόμων (εκδηλώσεις, γιορτές, πανηγύρια κ.ά.).

Οι υπάλληλοι όλων των δημοτικών υπηρεσιών στις οποίες υπάρχει εγκατεστημένος απινιδωτής βρίσκονται ήδη  σε διαδικασία εκπαίδευσης  παροχής πρώτων βοηθειών και την χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή, ώστε να μπορέσουν να βοηθήσουν οποιονδήποτε χρειαστεί άμεση βοήθεια. Έως τώρα έχουν εκπαιδευτεί 100 Δημοτικοί Υπάλληλοι.

 


Αμέσως μετά την  εκπαίδευση παροχής πρώτων βοηθειών των δημοτικών υπαλλήλων θα πραγματοποιηθεί και για όσους δημότες ενδιαφέρονται να εκπαιδευθούν.

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία τοποθέτησής απινιδωτών  στα εξής σημεία:

 

1              Δημαρχείο Ευόσμου, Παύλου Μελά 24, 1ος όροφος

2              Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου, Μεγάλου Αλεξάνδρου 57, ισόγειο

3              Δημοτικό Γυμναστήριο Κολοκοτρώνη, Κολοκοτρώνη 43 & Τσαλή, αίθουσα εκγύμνασης

4              ΔΑΚ Ευόσμου, Γοργοποτάμου 3 & Εθνικής Αντίστασης 75, αίθουσα εκγύμνασης

5              Δημοτικό Γυμναστήριο, (1ο Γυμνάσιο & 1ο Λύκειο Κορδελιού) Παπάγου με Μουσών, Κορδελιό, αίθουσα εκγύμνασης

6              11ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου, Καραολή & Δημητρίου 219, αίθουσα εκγύμνασης

7              Τμήμα Προστασίας & Προαγωγής Δημόσιας Υγείας, Σμύρνης 25, Κορδελιό

8              Α ΚΑΠΗ Ευόσμου, Αγίου Αθανασίου 34

9              Β ΚΑΠΗ Ευόσμου, Πάρκο Ελπίδας

10           Γ ΚΑΠΗ Ευόσμου, Μαυρομιχάλη 32

11           Δ ΚΑΠΗ Ευόσμου, Λαγκαδά 3

12           Α & Β ΚΑΠΗ Κορδελιού, Καραβαγγέλη 12

13           Δημοτικό Γήπεδο Ποδοσφαίρου Σιατίστης, Κορδελιό

14           Γήπεδο Ποδοσφαίρου Αγαμέμνονος (Αστυνομικό Μέγαρο), Εύοσμος

15           Προπονητήριο Ποδοσφαίρου Νυμφαίου, Εύοσμος

16           Προπονητήριο Ποδοσφαίρου 25ης Μαρτίου & Εθν. Αντιστάσεως, Εύοσμος

17           Κλειστό Γυμναστήριο 2ου Γυμνασίου & 2ου Λυκείου Κορδελιού, 25ης Μαρτίου

18           Δημοτικό Γυμναστήριο Μελίνα Μερκούρη, Καραβαγγέλη 12, Κορδελιό

19           Δημοτική Αστυνομία, Εθν. Αντιστάσεως 56, Κορδελιό

20           Κοινωνικές Υπηρεσίες, Μαβίλη & Πυθαγόρα, Εύοσμος

21           ΚΕΠ Ευόσμου, Μικράς Ασίας 6-8, Εύοσμος

22           ΚΕΠ Κορδελιού, Εθν. Αντιστάσεως 58, Κορδελιό

23           Παράρτημα ΚΕΠ Ευόσμου

24           Αθλητικό Πάρκο Ευόσμου (Αριστοτέλους & Δενδροποτάμου)

25           Πολυλειτουργικό Μίκης Θεοδωρακής, Μοναστηρίου 417, Μοναστηρίου

 

Περισσότερες πληροφορίες στο Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας, στο ygeia@kordelio-evosmos.gr  και στο 2310 764 779. Επίσης, μπορείτε να μας βρείτε και στο Facebook, https://www.facebook.com/healthdeptevosmos.

 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!