Δήμος Θεσσαλονίκης: Γιγαντώνεται το κύμα αλληλεγγύης προς τους πληγέντες από τους φονικούς σεισμούς σε Τουρκία και Συρία

 


ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Γιγαντώνεται το κύμα αλληλεγγύης προς τους πληγέντες από τους φονικούς σεισμούς σε Τουρκία και Συρία

Γιγαντώνεται το κύμα αλληλεγγύης προς τους πληγέντες από τους φονικούς σεισμούς σε Τουρκία και Συρία, με τους Θεσσαλονικείς να δείχνουν συγκινητική ανταπόκριση στο κάλεσμα που τους απηύθυνε ο Δήμος για τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας.

 

Κατά δεκάδες πολίτες κάθε ηλικίας συρρέουν στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, προσφέροντας είδη ανάγκης, τα οποία θα αποσταλούν στις περιοχές που έχουν πληγεί από τον Εγκέλαδο. Εξίσου σημαντική είναι η συνεισφορά πολλών εθελοντών που συνδράμουν το έργο της πολιτικής προστασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, βοηθώντας στη διαλογή, στην ομαδοποίηση και στη συσκευασία των ειδών, ώστε η βοήθεια να φτάσει οργανωμένα και στοχευμένα στους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας.

 

Μεταξύ των εθελοντών και ο ακτιβιστής Δημήτρης Αντωνίου μαζί με τους ανθρώπους της ομάδας του, που τα τελευταία 24ωρα περνούν μεγάλο μέρος της ημέρας τους στο φουαγιέ του δημαρχικού μεγάρου, προετοιμάζοντας πακέτα με τρόφιμα, ρούχα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

 


Τις θερμότερες ευχαριστίες του προς τον Δημήτρη και τους δεκάδες άλλους πολίτες που στηρίζουν την προσπάθεια, προσφέροντας είδη και πολλές φορές και προσωπική εργασία, εξέφρασε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

 

Σύμφωνα με τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο για δράσεις Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Μωυσίδη, η συγκέντρωση των ειδών πρώτης ανάγκης στο φουαγιέ του δημαρχιακού μεγάρου γίνεται καθ’ όλο το 24ωρο.

 

Τα είδη που συλλέγονται είναι ενδεικτικά τα εξής:

- Ιατροφαρμακευτικό υλικό (παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη, γάζες, επίδεσμοι, κουτιά πρώτων βοηθειών, φυσιολογικοί οροί κ.ά.)

- Μάσκες, αντισηπτικά, γάντια

- Ζεστά ρούχα για παιδιά και ενήλικες

- Κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα

- Βρεφικές τροφές, παιδικά γάλατα και είδη βρεφικής φροντίδας

- Γάλατα και τρόφιμα μακράς διάρκειας (κονσέρβες, δημητριακά, παξιμάδια κ.ά.)

- Είδη ατομικής υγιεινής.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!