Κ. Ζέρβας: Συνάντηση με μαθητές 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς

 


ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Συνάντηση με μαθητές 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς

Την καινοτόμα επιχειρηματική τους ιδέα παρουσίασαν σήμερα στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα μαθητές του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς, το οποίο τα τελευταία χρόνια διακρίνεται σε διεθνείς διαγωνισμούς νεανικής επιχειρηματικότητας.

Οι μαθητές δημιούργησαν μια εικονική επιχείρηση που παράγει έξυπνα, μίνι θερμοκήπια για τις ταράτσες των σπιτιών, με ενσωματωμένο φωτοβολταϊκό προκειμένου να αντιμετωπιστεί η έλλειψη πρασίνου στα αστικά κέντρα. 

«Θα είχε ενδιαφέρον να τοποθετηθούν τέτοιες κατασκευές σε κτήρια του Δήμου Θεσσαλονίκης», δήλωσε ο κ. Ζέρβας και μοιράστηκε με τα παιδιά την εμπειρία του από τα πράσινα δώματα και τον αστικό αμπελώνα του Δήμου Θεσσαλονίκης, δίνοντάς τους στοιχεία για σκέψη ώστε να εξετάσουν όλες τις παραμέτρους ενός τέτοιου σχεδίου.


«Το σχολείο μας διακρίθηκε στον διεθνή διαγωνισμό «Junior Achievements» και επελέγη να εκπροσωπήσει την Ευρώπη στον παγκόσμιο διαγωνισμό με το περσινό μας project Microgreens. Φέτος παρουσιάζουμε το Smart Harvest ως μαθητική εικονική επιχείρηση του 2023», δήλωσε ο Σταύρος Κατσαρώνας καθηγητής Τεχνολογίας που σε συνεργασία με τον  καθηγητή πληροφορικής και υποδιευθυντή Κωνσταντίνο Ντίνου καθοδηγούν τα παιδιά.

«Μαζί με τα στελέχη της εταιρίας μας, συνδράμαμε στην υλοποίηση του project και από πλευράς marketing και από πλευράς επαφών με κάποιους ειδήμονες του χώρου», δήλωσε η Ασημίνα Τζήκα, CEO της ELVIAL, η οποία δούλεψε με τα παιδιά ως inspirational mentor.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!