Γ. Στύλιος: "Στο παρά ένα" το ταμείο Μικροπιστώσεων για τους αγρότες

 


Γιώργος  Στύλιος, Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης στη Βεργίνα Τηλεόραση

Στο «παρά ένα» το ταμείο Μικροπιστώσεων για τους αγρότες

Εξασφαλίζει άμεση ρευστότητα έως 25.000 ευρώΑντίστροφα μετρά ο χρόνος για τη λειτουργία του Ταμείου Μικρών Δανείων Αγροτικής Επιχειρηματικότητας που φαίνεται να τίθεται σε λειτουργία το αμέσως επόμενο διάστημα.

Όπως αποκάλυψε στην εκπομπή «ΤΑ ΛΕΜΕ» στη ΒΕΡΓΙΝΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ και στη δημοσιογράφο Χριστίνα Τσόρμπα ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Στύλιος «Το Ταμείο Μικροπιστώσεων έχει ολοκληρωθεί. Είμαστε στο “παρά ένα”, για να μη πω στο “και πέντε” όπου οι τράπεζες πλέον θα παρουσιάσουν τα δικά τους προϊόντα»

Εκτίμησε ότι πρόκειται για «ένα πολύ μεγάλο και πολύ χρήσιμο εργαλείο» για τους αγρότες υπογραμμίζοντας ότι «δίνει άμεση ρευστότητα στους παραγωγούς», οι οποίοι μπορούν να λάβουν μέχρι 25.000 ευρώ, χωρίς καμία εγγύηση, με το μισό ή και παρακάτω επιτόκιο συγκριτικά με τα υπόλοιπα δάνεια που δίνονται.

Ερωτηθείς σχετικά με το πότε τοποθετείται χρονικά η έναρξη της λειτουργίας του ο κ. Στύλιος τόνισε χαρακτηριστικά ότι «έπρεπε να έχει γίνει ήδη».  «Η κάθε τράπεζα θα βγάλει το δικό της προϊόν. Είμαστε σε επικοινωνία με τις τράπεζες» σημείωσε.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Στύλιος αναφέρθηκε και στο Ταμείο Εγγυοδοσίας. Σύμφωνα με όσα δήλωσε, πρόκειται για ένα εργαλείο που είναι ήδη στη διάθεση των ενδιαφερομένων και αφορά επενδύσεις έως και τριών εκατ. ευρώ.

Ακούστε στον παρακάτω σύνδεσμο ολόκληρη τη συνέντευξη:


https://www.youtube.com/watch?v=Ktp2dPR5l0gΤο avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!