Α. Ξανθός-Δ. Αυγέρη: Την ώρα που το ΕΣΥ καταρρέει και η δωρεά του ΙΣΝ ναυαγεί, ο κ. Πλεύρης εγκαινιάζει ιδιωτικές μονάδες υγείας

 


Την ώρα που το ΕΣΥ καταρρέει και η δωρεά του ΙΣΝ ναυαγεί, ο κ. Πλεύρης εγκαινιάζει ιδιωτικές μονάδες υγείαςΑκόμα μεγαλύτερη ανασφάλεια στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης για την τύχη του νέου Παιδιατρικού Νοσοκομείου προκάλεσαν οι σημερινές δηλώσεις του Υπουργού Υγείας κ. Πλεύρη. Με ανακοινώσεις του τύπου «δεν υπάρχει κανένα θέμα», δεν εκτονώνεται το κλίμα ανησυχίας της κοινής γνώμης για το επίσημο «ναυάγιο» στην κατασκευή των 3 δημόσιων νοσοκομείων μέσω της σημαντικής δωρεάς του ΙΣΝ. Είναι προκλητικό ότι η κυβέρνηση και ο Υπουργός Υγείας αντιμετωπίζουν την εξέλιξη αυτή ως μια διαφορά μεταξύ ενός ιδιώτη και κάποιων κατασκευαστικών εταιρειών. Αντί για κυβερνητικές πρωτοβουλίες και ενέργειες άρσης του αδιεξόδου, έχουμε καθησυχαστικές εξαγγελίες του κ. Πλεύρη ότι το Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης θα είναι έτοιμο το 2025. Πώς ακριβώς, με ποια  διαδικασία και με ποια χρηματοδότηση, κανείς δεν μας λέει. Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Πλεύρης είχε δεσμευτεί στη Βουλή ότι τον Ιανουάριο του 2023 θα είχαν ξεκινήσει οι εργασίες κατασκευής! Οι πάντες αντιλαμβάνονται ότι δεν υπάρχει κανένα εχέγγυο από πλευράς κυβέρνησης για την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων και την υλοποίηση αυτών των  ζωτικής σημασίας έργων  για την αναβάθμιση του ΕΣΥ και της δημόσιας παιδιατρικής περίθαλψης στη Βόρεια Ελλάδα. 

Το μόνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι η «μετάλλαξη» και «εργαλειοποίηση» της δωρεάς του ΙΣΝ με  τη  μετατροπή του νομικού καθεστώτος των νέων  νοσοκομείων σε ΝΠΙΔ, η υπονόμευση του δημόσιου χαρακτήρα του ΕΣΥ και η προώθηση ιδιωτικών επενδύσεων  στην Υγεία. Η σημερινή παρουσία του κ. Πλεύρη στα εγκαίνια νέας μονάδας στο «Διαβαλκανικό», αυτό το «μήνυμα» στέλνει. Η υπόθεση της κατασκευής των νέων νοσοκομειακών μονάδων σε Θεσσαλονίκη-Κομοτηνή-Σπάρτη και η λειτουργία τους όπως όλες οι δομές του ΕΣΥ ως ΝΠΔΔ, αποτελεί κορυφαία πολιτική προτεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και της νέας προοδευτικής κυβέρνησης που θα αναλάβει μετά τις  προσεχείς εκλογές. 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!