Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η βοήθεια του κόσμου για τις σεισμόπληκτες περιοχές – Κ. Ζέρβας: «Τα χαρτοκιβώτια στο φουαγιέ του Δημαρχείου περιέχουν όλη την αγάπη των Θεσσαλονικέων»

 


ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η βοήθεια του κόσμου για τις σεισμόπληκτες περιοχές – Κ. Ζέρβας: «Τα χαρτοκιβώτια στο φουαγιέ του Δημαρχείου περιέχουν όλη την αγάπη των Θεσσαλονικέων»

«Τα χαρτοκιβώτια που έχουν συγκεντρωθεί στο φουαγιέ του Δημαρχείου περιέχουν όλη την αγάπη των Θεσσαλονικέων», τόνισε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, αναφερόμενος στους τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας που έχουν συλλεγεί για τις περιοχές που έχουν πληγεί από τον φονικό σεισμό σε Τουρκία και Συρία.

 

Από νωρίς σήμερα (13/02) το πρωί άνθρωποι του Δήμου Θεσσαλονίκης άρχισαν να φορτώνουν τα είδη που έχουν συλλεγεί στο φουαγιέ του Δημαρχείου, ώστε με ενδιάμεσο σταθμό το περίπτερο 2 της ΔΕΘ αυτά να αποσταλούν στη συνέχεια στις πληγείσες περιοχές σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Κεντρικής Μακεδονίας και την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

 


Συγκινητική η ανταπόκριση των πολιτών

«Η Θεσσαλονίκη της ανθρωπιάς είναι για ακόμη μια φορά εδώ», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, δηλώνοντας συγκινημένος από την ανταπόκριση των ανθρώπων κάθε ηλικίας στο κάλεσμα για τη συλλογή βοήθειας που τους απηύθυνε ο Δήμος.

 

Ο κ. Ζέρβας εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του και προς τους δεκάδες εθελοντές, που διαθέτουν κάθε μέρα πολύ από τον προσωπικό χρόνο τους, βοηθώντας στην ταξινόμηση και στην ομαδοποίηση των ειδών, ώστε η ανθρωπιστική βοήθεια να φτάσει οργανωμένα και στοχευμένα στους αποδέκτες της.

Η βοήθεια του κόσμου έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Στο φουαγιέ του Δημαρχείου έχουν συγκεντρωθεί τόνοι ειδών ανάγκης, από κλινοσκεπάσματα και βρεφικά είδη μέχρι φάρμακα και τροφές για τα αδέσποτα. Σε κάθε κιβώτιο αναγράφονται τα είδη που περιέχονται και μάλιστα σε τρεις γλώσσες, στα ελληνικά, στα αγγλικά αλλά και στα τουρκικά, ώστε να διευκολύνεται η διαδικασία της αποστολής της ανθρωπιστικής βοήθειας.

 

«Όσο υπάρχει το πρόβλημα εμείς θα είμαστε επί ποδός και θα βοηθάμε», είπε από την πλευρά του ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για δράσεις Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Μωυσίδης, υπογραμμίζοντας ότι η συλλογή της βοήθειας θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες. Η συγκέντρωση των ειδών γίνεται στο φουαγιέ του Δημαρχείου καθ’ όλο το 24ωρο.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!