Επερώτηση στη Βουλή απο Δ. Αυγέρη για τα περιστατικά άδικων και εκδικητικών υπηρεσιακών μετακινήσεων "Παπανικολάου και Ψυχιατρικό

 


Απαξίωση, διώξεις και εκδικητικές μετακινήσεις εργαζομένων

από τη γαλάζια διοίκηση του « Γ. Παπανικολάου» και του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης
 
 
Ερώτηση στον υπουργό Υγείας 37 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
 με πρωτοβουλία της Δώρας Αυγέρη
 

Οι υγειονομικοί και οι εργαζόμενοι του ΕΣΥ, που στο αποκορύφωμα της πανδημίας αποκαλούνταν ήρωες, σήμερα δέχονται τη συντονισμένη επίθεση του επιτελικού παρακράτους του Κυριάκου Μητσοτάκη.
 
Στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Παπανικολάου» και το διασυνδεόμενο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης καταγράφονται το τελευταίο διάστημα πρωτοφανή περιστατικά άδικων και εκδικητικών υπηρεσιακών μετακινήσεων. Εργαζόμενοι σε διευθυντικές θέσεις -με πολύχρονη θητεία και εμπειρία- υποβιβάζονται σε θέσεις προϊσταμένων και προϊστάμενοι τμημάτων σε απλούς υπαλλήλους. Εργαζόμενοι ΠΕ/ΤΕ υποβιβάζονται εν μια νυκτί σε ΔΕ και μετακινούνται σε εξωτερικές δομές, ενώ άλλοι που διαθέτουν αυξημένα τυπικά προσόντα παρακάμπτονται από θέσεις ευθύνης και προκρίνονται εργαζόμενοι χωρίς καν τα τυπικά προσόντα.
 
Η συστηματική υποβάθμιση των δημόσιων νοσοκομείων από την κυβέρνηση ΝΔ-Μητσοτάκη δεν έχει τελειωμό. Στην απαράδεκτη υποστελέχωση του «Γ. Παπανικολάου» και του Ψ.Ν.Θ. έρχεται να προστεθεί και η απαξίωση του προσωπικού από πλευράς των διοικήσεων που έχει διορίσει η επιτελική ΝΔ. Στην εγκληματική αδιαφορία υπουργείου και διοικήσεων για τα προβλήματα των νοσοκομείων έρχεται να προστεθεί η προκλητική επίδειξη ισχύος του πελατειακού δικτύου της κυβέρνησης των δήθεν αρίστων.
 
Είναι χαρακτηριστικό πως αντί ο προσφάτως διορισθείς διοικητής του «Γ. Παπανικολάου» να επιδείξει ενδιαφέρον για την πνευμονολογική κλινική του νοσοκομείου που καταστράφηκε πέρυσι από την φονική πυρκαγιά, ασχολείται με την καθαίρεση μη αρεστών εργαζομένων κατά παράβαση του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα και της ισχύουσας νομοθεσίας.
 
Αδιαφορία για τους ασθενείς, απαξίωση για τους εργαζομένους, κλινικές που λειτουργούν κάτω από τα όρια ασφαλείας, αδιαφορία για τις κάκιστες υποδομές, οικονομική κακοδιαχείριση με κατακόρυφη αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών: στο Γ.Ν.Θ. «Παπανικολάου» και το ΨΝΘ η Θεσσαλονίκη χάνει κάθε φορά περισσότερους και περισσότερα.
 
Το ζήτημα φέρνει στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με ερώτηση που κατέθεσε με πρωτοβουλία της βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης και αναπληρώτριας Τομεάρχη Υγείας, Δώρας Αυγέρη. Μεταξύ άλλων, οι 37 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ρωτούν αν το Υπουργείο και η 3η ΥΠΕ είχαν ενημερωθεί από τη διοίκηση του νοσοκομείου για τις εν λόγω μετακινήσεις-διώξεις και υποβιβασμούς εργαζόμενων, αν το Υπουργείο έλαβε γνώση των όσων συμβαίνουν στο ΓΝΘ «Γ. Παπανικολάου» και το διασυνδεόμενο Ψ.Ν.Θ., μέσω των επιστολών και των ανοικτών καταγγελιών και ψηφισμάτων φορέων και οργανώσεων και, αν ναι, σε ποιες ενέργειες προέβη από την στιγμή που έλαβε γνώση.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!